Mano Gargždai



Prezidentė kviečia linksmai ir išradingai minėti valstybės gimtadienį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Prezidentės spaudos tarnybos nuotr. Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė visus Lietuvos piliečius ragina sumaniai paminėti Valstybės atkūrimo dieną ir kviečia prisidėti prie jau penktą kartą vykstančios akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

 

„Tegul Vasario 16-oji bus džiaugsminga, skambi ir daugiabalsė šventė, tarsi Trispalvė banga, užliejanti Lietuvą ir pasaulį, kur tik yra mūsų piliečių. Įtraukianti kiekvieną, kuris didžiuojasi, kad jau beveik 100 metų turime atkurtą savo valstybę. Švęskime savo šalies gimtadienį linksmai ir išradingai“, – sako Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sumanymus, kaip linksmai ir išradingai pasveikinti savo šalį 99-ojo gimtadienio proga, valstybės vadovė kviečia registruoti interneto svetainėje adresu www.lrp.lt/vasario16 . Tuos, kurie originaliausiai paminės Vasario 16-ąją, Prezidentė apdovanos Lietuvos Respublikos trispalvėmis.

Per ketverius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ gyvavimo metus buvo paskelbta daugiau kaip pusantro tūkstančio idėjų. Valstybės gimtadienis buvo sumaniai minimas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Ketvirtieji akcijos metai buvo rekordiniai – per dvi savaites oficialioje Prezidentės interneto svetainėje buvo užregistruota 650 originalių Valstybės gimtadienio šventimo sumanymų. Žmonės organizavo šventinius renginius, žygius, ėmėsi labdaringos veiklos, inicijavo įvairias akcijas, kurios sutelkė ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų gyvenančius mūsų šalies piliečius, puoselėjo pilietinį mąstymą bei tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmą.

Kauno bibliotekų knygose buvo įdėti skirtukai su poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiais, Telšių policijos pareigūnai sveikino praeivius su švente ir dalijo trispalves vėliavėles, Lazdijų rajono gyventojai organizavo trispalvės žygį per rajoną, Joniškio vaikai iš antrinių žaliavų statė Gedimino pilį. Praėjusiais metais įvairiose pasaulio vietose buvo iškelta Lietuvos trispalvė – Trakų miesto nardymo klubo nariai tai padarė Galvės ežero dugne, o lietuvių bendruomenė „Nerija“ – Izraelio dykumoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,