Mano Gargždai



Oficialiai atidengta skulptūra „Banga“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Skulptūros atidengimo akimirka. S. Ulvikienės nuotr. Skulptūros atidengimo akimirka. S. Ulvikienės nuotr.

Sausio 19-ąją skvere prie kino teatro „Minija“ iškilmingai atidengta skulptūra „Banga“, kuri pastatyta futbolo klubo 50-ies metų jubiliejaus proga.

 

Skulptūrą atidengė VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas, Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis, futbolo fanų lyderis Aldas Mockus ir skulptūros autorius Algirdas Bosas. Naują miesto puošmeną pašventino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas.

Sveikinimo kalbą susirinkusiems sakė vicemerė Violeta Riaukienė, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė, Tarybos narė Rasa Petrauskienė. Už skulptūros finansinį indėlį Savivaldybei ir rėmėjams dėkojo VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius R. Mikalauskas.

„Ši skulptūra dar neatidengta mūsų mieste sukėlė labai didelę bangą. Labai džiaugiuosi, kad pavyko visiems susivienyti, susiimti rankomis ir atidengti šį nuostabų meno kūrinį. Nes „Banga“ – mūsų miesto siela, be kurios nebūtume tokie Gargždai, kokie esame“, – sakė R. Petrauskienė, pridurdama, kad Gargždai nuo šiol galės didžiuotis pačiame centre pastatyta žinomo menininko skulptūra.

A. Bosas pasidžiaugė, kad jo darbas rado vietą Gargžduose – mieste, kuriame jis gyvena jau daugiau nei 10 metų.

„Norėčiau, kad Gargžduose ne vienas prasmingas darbas atsirastų ir būtų ši pirmoji „Banga“ kaip kregždė“, – vylėsi skulptūros autorius, dėkodamas visiems palaikiusiems idėją.

Bronzinė apie 300 kg sverianti skulptūra simbolizuoja veržlumą, judėjimą, kiekvienas, žvelgdamas į ją, gali savaip interpretuoti: vienas matys paukščio snapą, kitas – ranką.

Skulptūra „Banga“ pastatyta ant granitinio pagrindo, kurio aukštis yra apie 80 cm, o pati kompozicija siekia apie 2,5 m ir yra įrengta suolo viduryje.

Primename, kad idėją statyti šią skulptūrą kilo 50-ies metų jubiliejų švenčiančiai futbolo klubo „Banga“ bendruomenei. Birželio pabaigoje Taryba skyrė lėšų šios idėjos įgyvendinimui. 10 tūkst. eurų buvo surinkta iš rėmėjų, tiek pat prisidėjo Savivaldybė.

Tiesa, skulptūros pastatymo klausimas neapsiėjo be ilgų politinių diskusijų. Buvo svarstyta ją perkelti ir į kitą vietą – prie miesto stadiono. Galiausiai po vieningo Tarybos sprendimo 2016 metų gruodžio 8-ąją vykusiame neeiliniame Tarybos posėdyje, skulptūrą „Banga“ sutarta statyti numatytoje vietoje – rekonstruotame skvere prie kino teatro ir Turizmo informacijos centro.

Skvero rekonstrukcijai iš Savivaldybės biudžeto prireikė apie 25 tūkst. eurų.

18 val. Gargždų kultūros centre prasidės iškilminga FK „Banga“ 50-mečio šventė, kurioje bus pagerbti Gargždų futbolui nusipelnę žmonės. Sveikinimo žodžius tars Lietuvos futbolo federacijos prezidentas ir atstovai. Koncertuos „Golden age“.

 

Vaizdo įrašas:

 

 

 

Skulptūros „Banga“ atidengimo akimirkos – Simos Ulvikienės ir Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,