Mano Gargždai



Kvietinių bendruomenė skambiai šventė Kovo 11-ąją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Pastaruoju metu atgimsta tradicija skambiai švęsti valstybines šventes. Džiugiai, su poezija, muzika ir dainomis švenčiamos šventės sutelkia bendruomenę ir jautriai paliečia kiekvieną.

 

Kovo 11-ąją Kvietinių bendruomenė, kartu su visa Lietuva, minėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus teatro jaunimas (vadovė R. Paulikienė) savo pasirodyme dėmesį skyrė praeičiai. Deklamavo eiles Mindaugui, Žalgirio mūšiui. Renginyje dalyvavo Gargždų Šaulių 9 kuopos būrio vadas ir 302 lengvosios pėstininkų kuopos karys savanoris jaunesnysis eilinis M. Bendikas ir Gargždų Šaulių 9 kuopos skyriaus vadas, jaunasis šaulys K. Žemgulys.

Mažieji mokyklos-darželio auklėtiniai, „Žirniukų“ grupės vaikai (auklėtojos R. Daugintienė ir Ž. Mockuvienė) savo pasirodymą skyrė mamos rūpesčiui, meilei apdainuoti. „Linksmuolių“ grupės vaikai (priešmokyklinio ugdymo pedagogė L. Radzevičienė, meninio ugdymo pedagogė L. Barkauskienė) savo dainomis ir šokiais puošė tėviškėlę. Pasirodyme dalyvavo ir tėveliai.

Pradinių klasių mokiniai (mokytojos Z. Birbalienė ir D. Dromantė) scenoje atliekamais etiudais atskleidė neišsemiamą lietuvių kalbos grožį, knygos svarbumą ir prasmingumą.

Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus folkloro ansamblio „Kvėitys“ (vadovė R. Jokubaitytė) ansambliečiai pasakojo apie tėvynę, jos simbolių reikšmę. Pakvietė visus drauge sugiedoti Lietuvos himną.

Mokyklos darželio direktorė J. Dapkienė kartu su mokyklos mokiniais ir mokytoja D. Dromante pasidalino svajonėmis apie kaimo ateitį.

Sakoma, kas išmokta vaikystėje, giliai išlieka visam gyvenimui. Tai tampa įrašyta žmogaus širdyje. Tad puoselėkime vaikų tautinę savimonę, pilietiškumo jausmą, pagarbą savo šaliai, tautai, kultūrai. Atsakingai ir su meile siekime, kad visa tai liktų mūsų vaikų širdelėse!

 

Renginio akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,