Mano Gargždai



Dovana sergančiai mergaitei – širdies gerumas

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Ketvirtokei Akvilei geros valios žmonės paaukojo virš 3000 Lt specialiai insulino pompai įsigyti (S.Gulbino fotografija) Ketvirtokei Akvilei geros valios žmonės paaukojo virš 3000 Lt specialiai insulino pompai įsigyti (S.Gulbino fotografija)

Savaitgalį įvykusioje gerumo akcijoje „Pyragų diena“ rajono gyventojai įrodė, jog jų širdys – kupinos gerumo. Diabetu sergančiai mergaitei gargždiškiai paaukojo 3 tūkst. Lt. Ir gerumas dar nesibaigia – šią savaitę kelios įmonės ketvirtokei Akvilei Ataitei paaukos dar papildomai pinigų. Mergaitės tėvams šios aukos bus puiki paspirtis perkant specialią pompą, reikalingą cukriniu sergantiems ligoniams.

Surengti gerumo akciją „Pyragų diena“ sumanė dvi gargždiškės studentės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė.

Merginos ir jų sumanytos akcijos partneriai įmonė „Gargždų pramogos“ pakvietė visus atvykti su pyragu į specialią šventę, skirtą diabetu sergančiai mergaitei.

Šventėje, kurioje įvyko ir koncertas bei šventinė programa, susirinkusieji galėjo dalintis ir vaišintis ne tik pačių keptais ar pirktais pyragais. Jie galėjo dalintis ir savo gerumu. Kol vyko renginys, kiekvienas galėjo įmesti auką į aukų dėžutę.

„Viskas pavyko puikiai, žmonės yra be galo geri. Per renginį buvo paaukota 3 tūkst. Lt. Tačiau tai – ne galutinė suma. Šią savaitę pinigų į mergaitės sąskaitą perves ir keletas įmonių. Tikimės, kad surinksime visą reikiamą sumą – apie 9 tūkst. Lt. Jei atsirastų daugiau, norinčių paaukoti, aukų dėžutė dar visą savaitę bus „Gargždų pramogose“. Net jei ir nepavyktų surinkti visos sumos, pinigai bus didžiulė pagalba Akvilės tėvams. Kalbėjomės ir su „Gargždų pramogų“ atstovais – nusprendėme, kad tokios gerumo akcijos turėtų tapti tradicija. Taigi ir kitais metais ieškosime vaiko, kuriam iš tiesų yra reikalinga pagalba“, - portalui manogragzdai.lt sakė akcijos sumanytojos bei organizatorės I.Jonušaitė ir E.Akrutaitė.

Šiemet per gerumo akciją surinkti pinigai bus skirti specialiai pompai. Ją turinčiam cukrinio diabeto pacientui nebereikia kentėti adatų dūrių, o reikiama insulino dozė paduodama paprastu pompos mygtuko paspaudimu. Deja, bet šios pompos, taip palengvinančios ligonio gyvenimą, yra brangios, todėl Akvilės šeimai ir prireikė pagalbos. 

 

S.Gulbino fotografijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 365 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,