Mano Gargždai



Keičiasi vilkų ūkiniams gyvūnams padarytos žalos kompensavimo tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, į laukus ir pievas išvedami gyvuliai, kuriuos kasmet reikia saugoti nuo vilkų. Bandoma saugoti tveriant tvoras, naudojant kitas saugos priemones, tačiau jos ne visada padeda ir ūkiniai gyvūnai būna sudraskomi vilkų. Šiemet keičiasi vilkų ūkiniams gyvūnams padarytos žalos kompensavimo tvarka, numatoma ir finansinė parama diegiamoms prevencinėms saugos priemonėms.

 

Gegužės mėnesio pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino medžiojamųjų gyvūnų daromos žalos įgyvendintų prevencijos priemonių bei vilkų ūkiniams gyvūnams padarytos žalos kompensavimo tvarkos aprašą.

Nuo šiol ūkinių gyvūnų savininkai, pastebėję vilkų ūkiniams gyvūnams padarytą žalą, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo žalos pastebėjimo pateikia rašytinį prašymą bei informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Laukinių gyvūnų padarytų nuostolių įvertinimo komisiją, kuri atvykusi į vietą surašo Medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos apžiūros aktą.

Prašyme turi būti nurodytas pareiškėjo vardas, pavardė, asmens kodas, gyvenamoji vieta, telefono numeris, banko sąskaitos numeris, informacija apie ūkinio gyvulio draudimą, kokios prevencinės priemonės buvo taikytos. Taip pat Komisijai pateikiamas gaišenų važtaraštis, pranešimas apie ūkinių gyvūnų perkėlimą ir kaitą iš ūkinių gyvūnų registravimo ir identifikavimo informacinės sistemos, medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos apžiūros aktas, nukentėjusių gyvūnų fotofiksacija. Šios priemonės reikalingos, kad žmonės dėl žalos atlyginimo kreiptųsi iškart, pateikdami įrodymus apie patirtą žalą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 129 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,