Mano Gargždai



Turizmo specialistai susibūrė Drevernoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Renginio akimirka. Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro nuotr. Renginio akimirka. Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro nuotr.

Gegužės 22–23 dienomis Drevernoje vyko Lietuvos turizmo klasterių forumas. Į jį atvyko ne tik turizmo specialistai iš Lietuvos (Klaipėdos rajono, Jurbarko, Biržų, Anykščių, Ignalinos, Neringos ir t. t.), bet ir svečiai iš Baltarusijos. Ne pirmus metus organizuojami turizmo klasterių forumai gana populiarūs, tačiau Drevernoje toks renginys vyko pirmą kartą. Klaipėdos rajono žvejų kaimelis pasirinktas todėl, kad čia registruotas Pamario turizmo klasteris.

 

Laisva, skanu, unikalu – „ŽUVIES KELIU“

Gausiai susirinkusius turizmo specialistus sveikino Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė, Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Lietuvos pirmojo turizmo klasterio atstovė, Biržų vicemerė Irutė Varžienė, Šilutės vicemeras Algis Bekeris ir Neringos savivaldybės tarybos narys Arūnas Burkšas.

Po sveikinimo žodžių, Pamario turizmo klasterio valdybos pirmininkė Daiva Buivydienė pristatė pranešimą „Žuvies kelias“ – sėkmės istorija“.

Pranešime pasakota apie 2015 m. įkurto Pamario turizmo klasterio idėją, šūkį, viziją, tikslus ir misiją.

„Idėja įkurti šį klasterį pasufleravo Biržai. Sudalyvavę jų turizmo klasteryje „Alaus kelias“, supratome, kad turime visus reikalingus komponentus įkurti savo – Pamario turizmo klasterį“, – pasakojo D. Buivydienė.

Pristatyti ir klasterio pasiūlymai: pasiplaukiojimai pramoginiais laivais, žuvies kulinarinis paveldas, ekskursijos ir edukacinės programos, apgyvendinimas ir konferencijos bei aktyvios pramogos.

Bendrą Klaipėdos rajono ir Šilutės turizmo klasterį, prie kurio kviečiama prisijungti ir Kuršių Nerija, sudaro viešasis ir privatus sektoriai, jame yra 20 narių – po 10 iš abiejų savivaldybių. Kuriant produktą nuspręsta bendradarbiauti su Šilute, nes anot D. Buivydienės, turistai nori keliauti laisvai, „be sienų“, jiems neįdomios savivaldybių ribos.

„VšĮ „Versli Lietuva“ atstovas, mūsų klasterio konsultantas Darius Lasionis paaiškino, kad viena Dreverna su Svencele, Priekule, nėra patrauklu, turistas nori gauti vieną įdomų, patrauklų maršrutą, nesibaigiantį ties rajono riba“, – apie sprendimą bendradarbiauti su Šilutės kraštu pasakojo D. Buivydienė.

Vienas iš nustatytų tikslų – Pamario turizmo klasterio viešinimas, kuris anot, Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro direktorės sekasi neblogai: „Neseniai Pamario turizmo klasteris pristatytas Kauno Hanzos dienose, ten sulaukė didžiulio turistų dėmesio, supratome, kad svarbu ne tik dalyvauti tarptautinėse parodose, bet ir išnaudoti galimybę savo produktą pristatyti miestų šventėse. Esame suplanavę šiemet dar daugiau viešinti paslaugas.“

 

Turizmo atstovams – turininga programa

Lietuvos turizmo klasterių forume savo pranešimus taip pat pristatė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos Turizmo plėtros vyriausioji patarėja Rasuolė Andriulienė („Lietuvos turizmo produktai: ką pristatome ir kas domina turistus“), KTU Socialinių mokslų fakulteto Verslo strategijos instituto direktorius prof. habil. dr. Robertas Jucevičius („Klasteriai – paprasta, svarbu ir kur kas daugiau...“).

Susirinkusiems parodyti trumpi siužetai apie Pamario kraštą, pasisakė ir svečiai iš Baltarusijos, parodę trumpą filmuką apie savo muziejų.

Vyko ir panelinės diskusijos: „Kaip stiprinti regioninės valdžios ir vietos turizmo verslo bendradarbiavimą” ir „Naujų paslaugų/produktų kūrimas ir kaip įtraukti narius į klasterio veiklą bei būti aktyviems“.

Turizmo atstovams pristatytas kulinarinis kruizas „ŽUVIES KELIU“.

 

Edukacinė programa „Žuvies kelias“. Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro video:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,