Mano Gargždai



Judrėnų gyventojai – 100 metų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Reta gyvenvietė gali pasigirti žmonėmis, sulaukusiais tokio garbingo amžiaus. Štai Judrėnų seniūnijos gyventojai Onai Ruškienei, gyvenančiai Pajudrio kaime, liepos 3 d. sukako 100 metų.

 

Neliko nepastebėtas šis jubiliejus. Šimtametės pasveikinti nuvyko Judrėnų seniūnijos seniūnas Zigmantas Siminauskas, socialinio darbo specialistė Stefanija Dargienė ir seniūno padėjėja Juzefa Bružienė. Jubiliatė buvo maloniai nustebinta, kad atvyko seniūnijos darbuotojai. Šimtametė atrodė gana žvaliai, nuoširdžiai papasakojo apie savo gyvenimo praeitį. Gyvenimas nelepino šios moters. Jaunystėje teko išbandyti sunkią samdinės dalią: ganė ūkininkų gyvulius, dirbo kitus žemės ūkio darbus.

1944 m. sukūrė šeimą su iš gretimo kaimo panašaus likimo draugu. Pasak jubiliatės, vyras buvęs labai geras ir nuoširdus. Šeima turėjo savo ūkelį, vargo, kaip ir kiti to laikotarpio mažažemiai. Ona ir Kazimieras susilaukė trijų sūnų: Antano, Petro, Povilo. Po keturiasdešimt septynerių bendro gyvenimo metų mirė vyras. Našlės pečius užgulė dar didesni vargai. Bet ir tada moteris nepalūžo, stengėsi kiek galėdama padėti sūnums. Tačiau nelaimės po vieną nevaikšto. Jubiliatei teko palaidoti du sūnus. Šios netektys paliko gilius pėdsakus moters gyvenime. Šiuo metu jubiliatė gyvena su sūnaus Petro šeima, kuri ja rūpinasi ir prižiūri.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,