Mano Gargždai



Kviečia padovanoti kumeliukui vardą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kumeliukas, kuriam gyventojai kviečiami išrinkti vardą. Žirgyno nuotr. Kumeliukas, kuriam gyventojai kviečiami išrinkti vardą. Žirgyno nuotr.

Skelbiamas  vardo rinkimo konkursas kumeliukui, gimusiam Priekulėje, Viktoro Urbono žirgyne. Kviečiame visus būti išradingais ir pasiūlyti vardą mielam, išdykusiam ir šauniam kumeliukui. Konkurso laimėtojo laukia piniginis prizas, kurio steigėjas – UAB „Palangos baldai“. Prizas nugalėtojui bus įteiktas Edmundo Klimovo taurės konkūrų varžybų uždarymo metu, liepos 23 d., Priekulės Vingio parke. 

 

KUMELIUKO DOSJĖ

Gimimo data – 2017-06-20

Gimimo vieta – Priekulė

Tėvas – CHARMEUR , veislė KWPN (Olandija)

Motina –  QUINN, veislė Holstein (Vokietija)

 

KONKURSO SĄLYGOS:

1.  Vardą kumeliukui  galima siūlyti iki liepos 15 dienos;

2.  Kumeliuko vardas turi būti lietuviškas, prasidedantis raide „C“;

3.  Vardas turi būti ne ilgesnis kaip 4 skiemenų;

4.  Vardus galima siūlyti el. paštu   arba facebook.com/Priekulės-žirgynas/

5.  Iš pasiūlytų vardų komisija atrinks dešimt labiausiai tinkamų, išradingiausių vardų, už kuriuos bus siūloma balsuoti facebook.com/Priekulės-žirgynas/

6.  Daugiausia balsų surinkusį vardą pasiūlęs asmuo ir bus nugalėtoju!

7.  Nugalėtojo vardas bus viešinamas priekulekulturossostine.lt

 

 

 

KAIP RENKAMI VARDAI ŽIRGAMS

Žirgams vardai renkami pagal tėvų pirmąsias vardo raides. Jei kumeliukas – pagal tėvo, jei kumelaitė – pagal motinos.

 

APIE VIKTORO URBONO ŽIRGUS

Nuo 1996 metų Viktoro Urbono žirgyne auginami ir rengiami žirgai konkūrų sportui. Žirgyne vyksta nuolatinis judėjimas – vieni žirgai atvyksta, kiti – išvyksta. Žirgų augintojas stengiasi auginti žirgus, pasižyminčius geromis sportinėmis savybėmis, todėl eržilai atkeliauja iš kitų Europos valstybių – Belgijos, Olandijos, Vokietijos, iš pasaulyje žinomų sportinių žirgų linijų, pripažintų veislių: KWPN iš Olandijos, Zangersheid  Z iš Belgijos, Westfalen,  Holstein iš Vokietijos, Olednburgų iš Vokietijos, Belgijos šiltakraujų. Priekulėje užauginti žirgais jodinėja  Lietuvos raiteliai arba jie iškeliauja  į kitas Europos  šalis: Latviją, Suomiją, Švediją, Vokietiją, Daniją ir kt.

Kiekvienam žirgui reikia dėmesio nuo pat gimimo. Jie nuolat vedžiojami,  su jais bendraujama, stengiamasi, kad būtų jaukūs, noriai bendrautų su žmogumi.  Kiekvienas  žirgas turi skirtingą charakterį, temperamentą netgi įvairių baimių – vienas bijo prisilietimų prie ausų, kitas – prie kojų. Jie, kaip ir žmonės, gali būti karštakošiai ir flegmatikai, bendraujantys ir atsargesni. Žirgai atpažįsta žmones, moka džiaugtis, netgi žaismingai pajuokauti.

Žirgams reikalinga nuolatinė veterinarinė priežiūra: atliekami kraujo tyrimai, vakcinacijos, prižiūrimi dantys, atliekami rentgeno tyrimai. V. Urbono žirgus prižiūri vet. gydytoja iš Klaipėdos Dalia Kujalienė, o tada, kai reikia sudėtingesnės aparatūros ar chirurginės pagalbos, talkina Latvijos veterinarinės klinikos, esančios Jelgavos mieste, vet. gydytojas Nauris Laizans. Šio vet. gydytojo, chirurgo ir Jelgavos klinikose esančios aparatūros dėka šiais metais po Cezario pjūvio gimė kumeliukas, todėl Viktoro Urbono žirgyne atsirado kumeliukas, kurį visi įprato šaukti ne vardu, o „cezariuku“. Tai pirmas toks atvejis Lietuvos žirgininkystės istorijoje.  Kanopos – antroji žirgo širdis. Jos turi būti labai taisyklingai, profesionaliai prižiūrimos, todėl jos patikimos tik puikiam specialistui iš Vilniaus Virginijui Baltrušaičiui.

Kiekvienas veislinis žirgas turi savo pasą, kuriame nurodyta žirgo kilmė iki penktos kartos. Kiekvienas žirgas turi savo mikročipą, kuris įvedamas į raumenis. Žirgams pervežti reikalingos specialios mašinos ar specialios priekabos, nes žirgai daug laiko praleidžia kelionėse, važinėdami po varžybas. Jau dviejų metų žirgai pradedami rengti sportui. Tai ilgas ir kruopštus darbas, kuriam reikalingas profesionalumas, sportininko patirtis ir begalinė meilė bei atsidavimas nuostabiems ir tauriems gyvūnams – žirgams.

 

GARSINA PRIEKULĘ IR KLAIPĖDOS RAJONĄ

Lietuvos nusipelnęs treneris Viktoras Urbonas ne tik augina, treniruoja žirgus, bet ir išugdė Lietuvai dar vieną puikų raitelį – savo anūką Justą Gabalį, kuris šiais metais tapo 2017 metų uždarų patalpų Lietuvos konkūrų čempionu tarp jaunimo ir suaugusių raitelių. Per Priekulės žirginio sporto istoriją tai nepavyko nė vienam priekuliškiui.  Pavasarį Justas parvežė į namus „Harmony park“ 2017 pavasario taurę, o didžiausia sėkmė  šiais metais vaikiną  lydėjo  atstovaujant  Lietuvai tarptautinėse konkūrų varžybose (CSI*, CSIYH*) „Horseamrket equestrian summer tour 2017“, kuriose Justas su žirgu Cassander laimėjo net  5 konkūrus ir Grand  Prix.   Ši pergalė Justui suteikė teisę  atstovauti Lietuvai Europos čempionate Slovakijoje.

Apie Justą rašė:  http://www.delfi.lt/sportas/kitos-sporto-sakos/pergales-himnas-skambejo-lietuvos-raiteliui.d?id=74772332

Justui teko patirti ne tik pergalės džiaugsmą, šampano lietų, bet ir tradicines čempiono „krikštynas“ tvenkinyje: https://www.facebook.com/Horsemarket.lt/videos/1570350719655327/

Justas Gabalis jodinėja nuo pat ankstyvos vaikystės – pirmą kartą užlipo ant žirgo būdamas vos ketverių metų. Jojimo ir žirgų priežiūros paslapčių Justą moko senelis,  kuris praeityje ne tik pats buvo puikus raitelis, bet ir treniravo kitus Lietuvos raitelius, Lietuvos konkūrų rinktinę. Vienas iš jo ugdytinių – Edmundas Klimovas. Žirginis sportas, kaip ir kitos sporto šakos, savo pasiekimus matuoja pergalėmis, todėl Priekulės vardas ir toliau sėkmingai garsinamas rimtose konkūrų varžybose.

Žirginiame sporte nebūna lengvų pergalių – tai pasiekiama tik kruopščiu, ilgamečiu darbu. Didelė dalis sėkmės priklauso ir nuo žirgo: pakeitei žirgą, – ir vėl viskas nuo pradžių. Justui  nuo mažens pavyksta susitarti su žirgais, todėl jo laimėtos taurės ir kiti prizai sunkiai betelpa lentynose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 140 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,