Mano Gargždai



Gargžduose norinčių tapti kraujo donorais netrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Dominykos Ambroževičiūtės nuotr. Asociatyvi Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

Liepos 11 d., kiek daugiau nei po mėnesio, Gargžduose, Klaipėdos rajono savivaldybės salėje, vėl lankėsi Nacionalinio kraujo centro (NKC) Klaipėdos filialo atstovai, kurie surengė kraujo donorystės akciją.

 

Kaip naujienų portalui mano-gargzdai.lt pasakojo donorų organizatorius Gintautas Žiulpys, šį kartą kraujo duoti atėjo 38 asmenys. Tiesa, donorais tapti galėjo tik 26. Pasak G. Žiulpio, žmonės vasarą gyvena itin intensyvų gyvenimą, todėl jų organizmai yra šiek tiek nusilpę: „Nors ir sako, kad jaučiasi gerai, bet yra nustatyta hemoglobino norma. Kurių buvo žemesni, donorais tapti negalėjo.“

„Gargždai juda į priekį. Liepos mėnuo – atostogų metas. Nereikia norėti, kad plūstų srautai, reikia realiai žiūrėti. Buvo labai normali išvyka“, – akciją Gargžduose apibendrino NKC atstovas, dėkodamas naujienų portalui už bendradarbiavimą ir informacijos sklaidą.

Norintieji tapti neatlygintinais kraujo donorais tokią galimybę Klaipėdos rajone turės liepos 30 d. Oninių šventės metu Vėžaičiuose, taip pat rugpjūčio 26 d. Gargždų Minijos slėnyje vyksiančio sveikatos festivalio „Tu gali“ metu.

Gegužės 9 d. į Gargžduose vykusią akciją atvyko rekordiškai daug – net 70 žmonių, o birželio 7 d. kraujo duoti atėjo 32 asmenys.

Kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, savanoriškai duodantys kraujo ar jo sudėtinių dalių. Žmogaus kūno masė turi būti ne mažesnė nei 50 kilogramų. Moterims per metus leidžiama duoti kraujo keturis kartus, vyrams – šešis. Pertraukos tarp kraujo davimo privalo būti ne trumpesnės kaip 60 dienų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,