Mano Gargždai



Naujoji KUSS prezidentė: „Pokyčiai turi vykti“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aistė Stalmokaitė. Klaipėdos universiteto nuotr. Aistė Stalmokaitė. Klaipėdos universiteto nuotr.

Liepos 1-ąją Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga (KUSS) surengė savo kasmetinį suvažiavimą, kurio metu oficialiai inauguruota naujoji prezidentė Aistė Stalmokaitė, nors darbuotis naujoji prezidiumo komanda pradėjo jau kovo mėnesį. Žurnalistikos studijų programą studijuojanti mergina sako, kad prezidentės pareigos jai yra iššūkis. Idėjų ir ambicijų nestokojanti studentė žavi nuoširdumu: „Noriu, kad universiteto bendruomenė ir patys studentai pakeistų požiūrį į Studentų sąjungą – tai ne tik renginių organizavimo būrelis.“

 

KUSS – ne tik renginiai ir linksmybės

„Mano žurnalistikos dėstytojai dažnai kartoja, kad geras žurnalistas yra tas, kuriam skauda visuomenės problemos. Lygiai taip pat ir aš ėmiausi šių pareigų, nes man skaudėjo“, – šypteli A. Stalmokaitė. Kovo 24 dieną įvyko oficialūs KUSS rinkimai ir studentams pradėjo atstovauti nauja prezidentė su savo prezidiumo komanda: „Be manęs prezidiumo komandoje yra 8 žmonės, visi esame pasiskirstę darbais ir džiaugiuosi stebėdama, kaip sparčiai vykdome savo užsibrėžtus planus.“ Akademinių reikalų koordinatoriai siekia sutvarkyti rašto darbų reikalavimus, infrastruktūros koordinatorius parengs socialinės aplinkos žemėlapį, kuriame bus įvertintos fakultetų auditorijos ir studijų sąlygos. „Mane asmeniškai erzino požiūris, kad KUSS nieko negali pakeisti, aš norėjau ateiti ir pasakyti, jog mes galime padėti vykdyti teigiamus pokyčius“, – savo asmeninius motyvus kandidatuoti į prezidentės postą dėstė A. Stalmokaitė.

„Tiesa, reikėtų prisipažinti, kad teko įveikti save ir savo baimes. Tai – asmeninis iššūkis, nes bijau kalbėti viešai, o tapus prezidente tai tapo tiesiog kasdienybė. Buvo baisu pirmą kartą prisistatyti delegatams, pasakoti savo planus“, – prisipažįsta KUSS prezidentė. A. Stalmokaitė buvo Socialinių mokslų fakulteto Studentų atstovybės pirmininkė, pasibaigus kadencijai su komanda ji nusprendė, kad galima judėti toliau. „Mes pagalvojome, kad norėdami prisidėti prie didesnių pokyčių turime „išeiti“ iš fakulteto ribų. Tačiau aš asmeniškai neplanavau kandidatuoti, maniau, kad fakulteto Studentų atstovybės pirmininkė yra mano asmeninės lubos“, – pasakoja KUSS prezidentė.

„Aš noriu, kad studentai žinotų, jog KUSS jiems gali padėti, patarti, ši organizacija nėra vien tik renginiai ir linksmybės“, – savo lūkesčiais dalijosi prezidentė ir pridūrė, kad norėtų, jog tarp KUSS ir Klaipėdos universiteto administracijos vyktų dialogas, vieni kitus laikytų partneriais.

 

Svarbiausia – studijų kokybė

A. Stalmokaitė mokyklą baigė Gargžduose, studijuoti pasirinko šalia esantį uostamiestį: „Žinojau, kad noriu studijuoti žurnalistiką, todėl stodama nurodžiau tik šį vienintelį pasirinkimą, nes man Klaipėda – tarsi svajonių miestas“.

KUSS prezidentė, kalbėdama apie aukštojo mokslo pertvarkos planą, teigė, kad studentai palaiko savarankiško universiteto idėją: „Negaliu kalbėti visų studentų vardu, tačiau, mano požiūriu, šioje situacijoje svarbiausias aspektas turėtų būti studijų kokybė. Norėtųsi, kad studentai būtų patenkinti savo universitetu.“ Birželio 28 d. KUSS išplatino oficialų laišką Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui S. Skverneliui, švietimo ir mokslo ministrei J. Petrauskienei, Seimo nariams, Klaipėdos miesto merui V. Grubliauskui, Klaipėdos universiteto rektoriui E. Juzeliūnui ir Klaipėdos universiteto Tarybai, kuriame teigė: „KUSS pritaria Lietuvos aukštojo mokslo reformavimui ir sutinka, kad pertvarka būtina, siekiant aukštojo mokslo kokybės, racionalaus turimų infrastruktūros išteklių panaudojimo, intelektinių išteklių konsolidavimo ir sinergijos. Tačiau siūlymas Klaipėdos universitetą paversti kitos aukštosios mokyklos padaliniu, mūsų nuomone, yra nepriimtinas. Mes manome, kad vykdomos Lietuvos aukštojo mokslo reformos kontekste iš esmės turi vykti ir Klaipėdos universiteto vidinė pertvarka. Studijos privalo būti grįstos naujausiais moksliniais tyrimais ir atliepti pasaulines tendencijas.“

Prezidentė pritarė minčiai, kad šiandieninis jaunas žmogus yra pasyvus, jam mažai kas įdomu. „Mes patys kasdien to paties klausiame, ką daryti, kad studentai įsitrauktų, ateitų į renginius, prisidėtų prie universiteto problemų sprendimo“, – prisipažįsta KUSS prezidentė. Jos nuomone, turbūt taip yra dėl didelės laisvalaikio leidimo ar savo asmeninio kelio pasirinkimo pasiūlos.

„Gal tai ir lemia, kad kai kurios įdomios specialybės sulaukia vis mažiau studentų. Štai, pavyzdžiui, į politologijos mokslus praėjusiais metais įstojo vos keturi studentai. Nemanau, kad dėl to kaltas universitetas, problemos slypi daug giliau“, – svarstė Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentė Aistė Stalmokaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 409 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,