Mano Gargždai



Pirmadienio numerių nebebus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Didieji dienraščiai priėmė sprendimą neleisti pirmadienio numerių. Asociatyvi Corbis nuotr. Didieji dienraščiai priėmė sprendimą neleisti pirmadienio numerių. Asociatyvi Corbis nuotr.

Šiandien visoje Lietuvoje paskutinį kartą išleidžiami nacionalinių dienraščių pirmadienio numeriai. Sprendimą nuo kitų metų mažinti numerių skaičių didieji dienraščiai priėmė dėl kelių priežasčių.

Leidėjai pastebėjo, jog per laiką pasikeitė žiniasklaidos vartotojų įpročiai. Be to, pirmadienio laikraščiai surinkdavo mažiausiai reklamos – vadinasi, tomis dienomis leidiniai būdavo nuostolingi, pajamos iš reklamos sumažėjusios.

Vis dėlto, pirmadienio laikraščiai, nors ir nuostolingi, buvo svarbūs visuomenei. Po savaitgalio pirmadienio spaudos temas perimdavo ir kitos žiniasklaidos priemonės – internetas, radijas, televizija.

Pirmiausia sprendimą atsisakyti pirmadienio numerių priėmė laikraštis „Lietuvos rytas“. Juo pasekė „Respublika“, „Lietuvos žinios“ ir „Verslo žinios“.

Dėl finansinių sunkumų pamažu keičiasi visas žiniasklaidos veidas – buvo nutraukta savaitraščio „15 min“ leidyba, laikraščio turinys perkeltas į internetinį portalą. Pirmadienio žinių trūkumą nacionaliniai dienraščiai žada kažkiek kompensuoti naujienas keldami į savo internetinius portalus.

Kai kurie didieji dienraščiai, priimdami sprendimą neleisti pirmadienio numerių, rinkosi iš dviejų variantų: arba didinti prenumeratos kainą ir laikraštį leisti 6 kartus per savaitę, arba nežymiai mažinti kainą, bet ir sumažinti numerių skaičių.

Pastebėta, kad ne visi skaitytojai pirmadienio laikraščius gaudavo pirmadienį – mažesnius kaimus leidiniai pasiekdavo ir vėliau. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 340 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,