Mano Gargždai



Šarūnas Banevičius Universiadoje liko šeštas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šarūnas Banevičius.LSSA nuotr. Šarūnas Banevičius.LSSA nuotr.

Taipėjuje (Taivane) vykstančioje Universiadoje šeštąją vietą iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) absolventas rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius. Jis finale rutulį nustūmė 19 m 72 cm.

 

Tai geriausias jo sezono rezultatas. Š. Banevičius šį sezoną rutulį daugiausiai buvo nustūmęs 19,67 m.

Nugalėtoju Taipėjuje tapo portugalas Belo Frencisco, rutulį nustūmęs 20 m 86 cm.

Šarūnas rutulio stūmimo kvalifikacinėse varžybose rutulį nustūmė 19 m (18,23-x-19) ir užėmė aštuntąją vietą. Finale kovėsi 12 dalyvių. Iš viso kovas pradėjo 23 rutulio stūmikai.

„Į Taipėjų atvyko labai rimtų varžovų. Mums, europiečiams, sunku varžytis tokiomis oro sąlygomis. Nesame įpratę prie tokio karšto klimato“, – sakė Š. Banevičius.

Jam Universiada – jokia naujiena. Š. Banevičius 2013 metais Kazanėje (Rusija) rutulį nustūmė 19,22 m ir užėmė septintąją vietą tarp 21 dalyvio.

2015 metais Pietų Korėjoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje Š. Banevičius vėl iškovojo aukštą septintąją vietą tarp 17 dalyvių (18 m 6 cm).

Tąkart per liūtį vykusiose varžybose Š. Banevičius, būdamas pats lengviausias iš dalyvių, trečiu bandymu rutulį nustūmė 18 m 66 cm ir pateko į finalines varžybas. Visgi geresnio rezultato ten pasiekti nepavyko. Pirmuoju bandymu Š. Banevičius rutulį nustūmė 17 m 99 cm, o antruoju – 18 m 6 cm.

Prieš kelerius metus šį rutulio stūmiką viliojo studijuoti ir sportuoti JAV.

„Lietuva – mano gimtinė. Noriu atstovauti savo šaliai ir ginti jos garbę. Esu savo šalies patriotas. Neapsakomas jausmas, kai per apdovanojimų ceremoniją skamba gimtosios šalies himnas ir kyla į viršų Lietuvos trispalvė“, – tąkart pabrėžė sportininkas.

Š. Banevičių anksčiau treniravo Gintaras Pridotkas ir Edvardas Šauklys, tačiau pastaruoju metu jis pluša su rutulio stūmimo specialistu Valerijumi Murašovu ir dažnai treniruojasi su sunkiaatlečiais Klaipėdos sunkiosios atletikos sporto salėje pas trenerį Bronislavą Vyšniauską.

Š. Banevičius Lietuvoje yra neabejotinas rutulio stūmimo lyderis, taip pat skina pergales ir tarptautiniuose užsienio šalių turnyruose. Klaipėdietis yra daugkartinis Baltijos šalių čempionas, ne kartą gerino Klaipėdos rekordus.

 

VEdid WWW

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 298 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,