Mano Gargždai



„Krante“ – „Šokoladinis“ raštingumo projektas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Projekto akimirka. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Projekto akimirka. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Įdomiai ir išskirtinai pažymėti tarptautinę raštingumo dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje jau tampa tradicija. Šiemet susivienijo lituanistai, bibliotekininkė, užsienio kalbų ir net technologijų mokytojai.

 

Kaip žinoma, tarptautinė raštingumo diena minima rugsėjo 8 d., o rugsėjo 13-oji skirta visų mėgstamam saldžiajam šokoladui. Nenuostabu, kad kilo idėja abi šias dienas pažymėti kartu.

Lietuvių bei anglų kalbos mokytojos pakvietė mokinius dailyraščiu rašyti receptus, kuriuose pagrindiniai ingredientai turėjo būti šokoladas ir, žinoma, kūrybiškumas. Raštingiausiai atlikti darbai atrinkti ir eksponuoti mokyklos bibliotekoje. Dailyraščiu rašyti buvo sudėtinga, tačiau į šią akciją įsitraukė visi – nuo penktoko iki dešimtoko. Didžiausias atlygis buvo patys saldieji šedevrai, kuriuos rugsėjo 13 d. (Tarptautinę šokolado dieną), pagal anksčiau rašytus receptus, jau pagamintus reikėjo atsinešti į gimtosios ir užsienio kalbų pamokas. Buvo ne tik ragaujama, bet taip pat mokiniai mokytojų ir bibliotekininkės buvo supažindinami su šokolado istorija, kilme, klasifikacija.

Minėtų dviejų tarptautinių dienų sujungimas taip pat buvo puiki galimybė integruoti lietuvių kalbos bei technologijų pamokas, tuo puikiai pasinaudojo lietuvių kalbos mokytoja L. Pilkaitienė ir technologijų mokytoja D. Kontrimienė. Per šią pamoką dailyraščiu rašytus receptus mokiniai realizavo technologijų kabinete, todėl turėjo puikią galimybę šokoladinį pyragą ragauti dar karštą.

„Šokoladinis“ raštingumo projektas taip pat įtrauktas į mokyklos UNESCO veiklų sąrašą, todėl tiek dalyviai, tiek organizatoriai virtualioje UNESCO asocijuotų narių platformoje gaus virtualius ženkliukus.

 

Pamokų akimirkos – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,