Mano Gargždai



Drevernoje – įspūdingi rudens lygiadienio virsmai (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Rugsėjo 23 d. Klaipėdos rajono amatininkų gildija „Krikragaa“ ir tarptautinė savanorių komanda jau penktą kartą kvies paminėti rudens lygiadienį Drevernoje. Pagrindinis renginio tikslas – pažymėti astronominio rudens pradžią ir stabtelėti rudens lygiadienio taške.

 

Šventės Drevernoje programa sujungia kultūrą ir meną, drąsiai gretina tradicinio folkloro elementus, teatrinius veiksmus, kino bei animacijos seansus, šiuolaikines instaliacijas bei parodas. Kūrybingieji gildijos nariai kasmet sugalvoja vis naujų, įdomių turinio elementų, kurie suteikia šventei savitumo.

Šiemet lygės kulminacijai organizatoriai pakvies žengti pro paskutinių vasaros saulės spindulių vartus į Drevernos mažųjų laivų uostą, kur svečiai galės įsitraukti į apeigas ir naujoje erdvėje naujai patirti šio rudens meto virsmus. Programą vainikuos ugnies skulptūrų deginimas, po kurio į šokio sūkurį įsuks tradicinių šokių naktis.

Amatininkų gildija „Krikragaa“ – tai ne pelno siekianti organizacija, jaunų entuziastų komanda, vykdanti projektinę veiklą Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone, propaguojanti etnokultūrą ir menus bei siekianti pritaikyti juos šiuolaikinės visuomenės poreikiams. Asociacija yra atvira naujovėms ir bendriems projektams.

Daugiau informacijos galite rasti ČIA.

Visi renginiai nemokami.

 

Renginio plakatas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 323 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,