Mano Gargždai



Per Grybų šventę Gribžiniuose aptarti eismo saugumo klausimai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Gribžinių kaime šį sekmadienį buvo surengta tradicine tapusi Grybų šventė.

 

Nuostabus oras grybauti bei keliauti mėgstančius bendruomenės narius subūrė į vieną kiemą: kad visi galėtų pasidalinti įspūdžiais ne tik apie grybus, bet ir apie saugų eismą keliuose.

Bendruomenės pirmininkė priminė, kad šią dieną Lietuvoje minima keliaujančiųjų ir vairuotojų diena. Ta proga šis renginys yra įtrauktas į „Eismo saugumo bendruomenėse 2017“ konkursą, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Apie saugų eismą keliuose ir pagarbą vieni kitiems pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėjas Ramūnas Norvilas. Jo dėka buvo sužymėti dviračiai, kurie yra keliautojų mėgstama transporto priemonė.

Šventės dalyviai leidosi į diskusiją apie keliautojus dviračiais ištinkančias problemas. Nors dviračių vagysčių ir pasitaiko, tačiau nė vienas iš dalyvių tokios patirties nėra turėjęs, tačiau apie eismo įvykyje nukentėjusį pažįstamą ar draugą kiekvienas galėjo papasakoti nemažai istorijų. Prieita bendros išvados, kad dviratininkas negali pasitikėti nei iš galo, nei priešais jį atvažiuojančio automobilio vairuotoju, nes dažniausiai jie sėdėdami už vairo nepastebi dviratininko net važiuojančio su ryškiaspalve liemene bei šviesą atspindinčiais atšvaitais.

Kad keliauti būtų saugiau ir patarimai bei pamokymai sklistų iš lūpų į lūpas, renginio rėmėjas VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ dalyvius apdovanojo atšvaitais ir informacine literatūra.

Renginio organizatoriai yra dėkingi visiems dalyviams ir vertingas žinias suteikusiam policijos pareigūnui.

 

Renginio akimirkos – Gribžinių bendruomenės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 488 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,