Mano Gargždai



Pergalės parkas Gargžduose turės naują pavadinimą?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasklidus informacijai, kad Gargžduose esantis parkas vis dar yra vadinamas sovietinę armiją garbinančiu Pergalės vardu, kilo pasipiktinimo banga. Dėl netinkamo pavadinimo kaipmat sujudo ir valdžios atstovai. Tarybos posėdyje buvo pristatytas siūlymas parką, esantį tarp Klaipėdos gatvės ir Kretingos plento, pavadinti „Jaunimo parku“.

 

Neseniai įgyvendinus projektą „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste“ šiame parke buvo įkurta jaunimo lauko erdvė. Klausimą dėl parko pavadinimo rugsėjo 11-ąją svarstė Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba.

Šiame posėdyje Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė nurodė, kad nors parke ir stovi akmuo su užrašu „1979 X. 13 Įkurtas Pergalės parkas“, patys gargždiškiai šio parko niekada taip neįvardindavo. Anot jos, rengiant projektą, žemės sklypą pagrindžiančiuose dokumentuose taip pat nepavyko rasti jokio oficialaus parko pavadinimo.

Jaunimo reikalų tarybos nariai diskutavo dėl galimų parko pavadinimo variantų. Buvo pasiūlymų jį pavadinti ir Laisvės, Nepriklausomybės, Nepriklausomybės šimtmečio, Laimės, Versmės parku, taip pat „Jaunimo sodu“. Galiausiai Jaunimo reikalų tarybos nariai beveik vienbalsiai pritarė Martyno Pociaus ir Skaidros Karalienės pasiūlytam pavadinimui „Jaunimo parkas“.

Su šiuo siūlymu rugsėjo 28 d. buvo supažindinti ir Tarybos nariai, kurie priėmė protokolinį pavedimą Administracijos direktoriui sudaryti darbo grupę pradėti parko pavadinimo suteikimo procedūras. Kaip portalui sakė Tarybos narys Martynas Pocius, kadangi parkas yra valstybinėje žemėje, darbo grupė turės kreiptis į Vyriausybę dėl pavadinimo keitimo. Jo teigimu, nors Jaunimo reikalų taryba ir pasiūlė parkui Jaunimo pavadinimą, šis nebūtinai toks ir bus.

„Gal sugalvos meras ir padarys kokią apklausą? Ko netgi dar labiau norėčiau, kad gyventojai pasiūlytų savo pavadinimų“, – komentavo Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas.

 

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 352 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,