Mano Gargždai



Pėsčiųjų žygiu pagerbtas lakūnas Steponas Darius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Žygio akimirka. S. Vaičienės nuotr. Žygio akimirka. S. Vaičienės nuotr.

Šeštadienį Dariaus kaime vyko asociacijos „Gargždų jungtinės pajėgos“ organizuotas pėsčiųjų žygis, skirtas pagerbti legendinį lakūną, nepriklausomybės kovų dalyvį Steponą Darių. Vis labiau rajone populiarėjantys pėsčiųjų žygiai šį kartą subūrė daugiau kaip 300 dalyvių.

 

Žygeiviai pasirinktinai galėjo įveikti 16 arba 31 km. Pasak „Gargždų jungtinių pajėgų“ vadovo Virgilijaus Skuodo, labai sėkmingai praėjusiame ir pagyrų sulaukusiame žygyje, iš 320 dalyvių nežymiai daugiau pasirinko įveikti trumpesnįjį atstumą.

Abiejose trasose buvo sudėtingesnių ruožų: aukštos žolės, drėgnų vietų, kur reikėjo paklampoti.

„Buvo šiek tiek „ekstrymo“, nedaug, bet pakankamai, kad žmonėms pakeltų adrenaliną, bet kad ir nuotaikos nesugadintų. Žygį lydėjo puikus oras ir geros nuotaikos“, – teigė žygio organizatorius.

Jauniausiam šio žygio dalyviui buvo vos 3 metukai, vyriausiam – 81-eri.

„Trijų metų vaikelis, padedamas tėvų įveikė 16 km. Gražu žiūrėti į jauną šeimą, kuri ne tik mažą vaiką pasiėmė, bet dar ir du šunis vedėsi“, – džiaugėsi V. Skuodas, atskleidęs, kad bendrovė „Mars“ visiems žygyje dalyvavusiems su augintiniais įsteigė prizus.

Lakūno garbei pirmą kartą surengto žygio tikslas – pagerbti Stepono Dariaus asmenybę, skiepyti patriotizmą, meilę tėvynei, istorijai, skatinti žmones judėti, aktyviai leisti laiką.

Šiemet „Gargždų jungtinės pajėgos“ žygių nebeorganizuos, bet kitąmet laukia dideli planai: balandžio mėnesį planuojamas žygis partizanų kovų keliais, grandioziškai ketinama paminėti „Lituanicos“ skrydžio 85-ąjį jubiliejų, deramasi ir dėl žygio Stasiui Girėnui atminti.

„Dabar esame įsipareigoję pagerbti ir kitą lakūną – Stasį Girėną. S. Darius pagerbtas pirmas dėl to, kad buvo vietinis. Abu šie vyrai – labai stiprios asmenybės, tikrai nenorime nei vieno išskirti. Pagerbsime juos kaip dvi atskiras asmenybes“, – ateities planais dalinosi V. Skuodas.

 

Žygio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 230 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,