Mano Gargždai



„Krante“ vyko aplinkosaugos pamoka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 A. Remeikienės nuotr. A. Remeikienės nuotr.

Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla dalyvauja UNESCO asocijuotųjų mokyklų tinklo veikloje nuo 2001 metų. Šių metų viena iš prioritetinių sričių yra klimato kaita ir aplinkosauga, tad šioms temoms skiriama daug dėmesio.

 

Mokinių apklausos rodo, kad mokiniams ypač nepatinka tradiciškai vedamos pamokos, todėl geografijos mokytoja Audronė Remeikienė ir biologijos mokytoja Sniegena Brazauskienė organizavo aplinkosaugos pamoką kitaip.

Pamokos tikslas – atlikti tyrimus ir padaryti išvadas apie biologinę įvairovę mokyklos teritorijoje ir atkreipti dėmesį į gamtos tausojimą.

5c klasės mokiniai, pasidalinę į dvi grupes, atliko įvairias užduotis – atpažino medžių rūšis, gamino natūralius dažus iš augalų bei dažė audeklus, tyrė dirvožemio savybes.

Dirvožemis taip pat gali būti tyrinėjimų objektas. Ten gausu gyvybės, galima nustatyti, koks dirvožemis paplitęs mūsų aplinkoje, koks labiau praleidžia vandenį. Kaip sakė penktokas Vilardas: „Visai įdomu su ta žeme dirbti“.

Biologijos mokytoja pasidžiaugė, kad mūsų aplinkoje beveik nėra medžių kempinių. Tai parazitinis augalas, kuris veši pažeistame medyje. Vadinasi, gargždiškiai myli gamtą ir medžių nežaloja.

Ruduo – ne tik vėsių orų ir trumpėjančių dienų metas, bet ir įvairiausių spalvų paletė. Pasirodo, iš rudenėjančių medžių lapų galima sudėti Lietuvos vėliavą.

Gamtos pažinimo, aplinkosaugos, pilietiškumo, draugiškumo, darbštumo pamoka pavyko. Mokiniai ne tik noriai atliko bandymus, bet ir varžėsi, kuris neš kastuvą, kuris kas žemę, kuris pirmas sudės Lietuvos vėliavą. Tikimės, kad tokia pamoka buvo pirma, bet ne paskutinė.

 

Pamokos akimirkos – A. Remeikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 582 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,