Mano Gargždai



Lietuvos ir Lenkijos jaunimas stos į kovą Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LFF nuotr. LFF nuotr.

Lietuvos jaunimo U-21 (iki 21 metų – gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė antradienio vakarą Gargžduose susitiks su Lenkijos bendraamžiais. Tai bus pirmoji komandų akistata oficialiose varžybose. Ankščiau lenkai ir lietuviai susitiko draugiškose rungtynėse 2014 metų kovą. Tuomet Lenkija namuose laimėjo 5:0. Dabartiniame atrankos cikle lietuviai turi galimybę pradėti naują erą pozityvia gaida.

 

Lietuvos pasiruošimas – sklandus, bet su traumomis

Lietuvos rinktinė susirinko į stovyklą praėjusios savaitės pirmadienį ir gerino individualų pasiruošimą, analizavo padarytas klaidas rungtynėse su Danija, studijavo lenkų žaidimą bei treniruotėse bandė įgyvendinti Carito Falcho vedamo trenerio štabo sumanymus.

Pasak mūsų komandai vadovaujančio dano, pasiruošimas vyko gerai, nepaisant nepalankių oro sąlygų ir rudeninės žvarbos vakarų Lietuvoje: „Atrodo, kad kaip komanda, mes esame pasiruošę. Esame pasiruošę žengti į šias rungtynes su agresyviu nusiteikimu. Visi žaidėjai ir štabas džiaugiasi galėdami būti namuose, turėdami mūsų šalies palaikymą. Norime juos priversti didžiuotis mumis“.

„Labai tikiuosi, kad į rungtynes ateis daug žmonių ir palaikys šiuos jaunus vaikinus nepriklausomai nuo to, kokios bus oro sąlygos. Jiems tikrai reikia palaikymo, o jis paskutinį kartą Telšiuose buvo fantastiškas“, – tikino C. Falchas.

C. Falchas taip pat patvirtino, jog stovyklos metu traumas patyrė du žaidėjai – saugas Linas Mėgelaitis ir Audrius Laučys. Taip pat specialistas atskleidė, jog suteikė specialų leidimą laikinai palikti stovyklą vartininkui Mariui Adamoniui, kuris Italijos „Serie B“ rungtynėse padėjo „Salernitana“ klubui išlaikyti sausus vartus atremdamas vienuolikos metrų baudinį.

Šiais metais prie Lietuvos jaunimo rinktinės prisijungęs gynėjas Martynas Medelinskas teigė, kad komandoje tvyro gera atmosfera ir žaidėjai žino kur reikia taisyti klaidas. „Per pastarąją savaitę didelį dėmesį skyrėme taktiniams pratimams, judėjimui aikštėje, geriausiems gynybos ir puolimo variantams. Turime būti agresyvesni, labiau pasitikėti savimi ir nepalikti dideliu tarpų gynyboje varžovams, kad jie negalėtų lengvai atakuoti. Turime gerą kolektyvą, treneris įneša daug pozityvumo ir stengiasi viską paaiškinti iki galo, kad nekartotume tų pačių klaidų“, – tikino „Royal Antwerp“ klube žaidžiantis lietuvis.

 

Lenkijos rinktinė – pasikeitusi

Lenkijos rinktinė pirmadienio popietę atskrido į Palangą ir apsistojo Klaipėdoje. Prieš rungtynes jie surengė vieną treniruotę Gargždų stadione ir įvertino aikštę, kurioje žais trečiąsias atrankos ciklo rungtynes.

Praėjusią vasarą Lenkijos U-21 rinktinė dalyvavo Europos čempionato šeimininkų teisėmis, bet savo pasirodymą baigė jau po grupių etapo, iškovojusi vos tašką savo grupėje. Po nesėkmingų pirmenybių įvyko ne tik didelė žaidėjų, bet ir trenerių rotacija ir iki tol ekipai vadovavusį Marciną Dorną pakeitė Česlawas Michniewičius (Czeslaw Michniewicz), kuris įliejo į žaidimą daugiau lankstumo. Pavyzdžiui, pirmosiose atrankos rungtynėse su Gruzija jie žaidė išsidėstymu 4-3-1-2, o penktadienį prieš suomius lenkai rungtyniavo trimis gynėjais (3-4-3). Pirmąjį mačą jie laimėjo rezultatu 3-0, bet su suomiais sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis 3-3.

Per abi rungtynes išsiskyrė Lenkijos puolėjas Dawidas Kownackis (Genujos „Sampdoria“), kuris spėjo įmušti jau keturis įvarčius. Kitos komandos žvaigždės – Bartošas Kapustka ir Pawelas Tomčykas – pridėjo po vieną įvartį.

Rytoj lenkai visgi turės nuostolių – „Arsenal“ klubo akademijos atstovas Krystianas Bielikas gydosi ilgalaikę peties traumą, o „Legia“ saugas Sebastianas Šymanskis prieš kelionę į Lietuvos pajūrį iškrito iš rikiuotės dėl raumens sumušimo.

Kartu su lenkų delegacija į Lietuvą atvyksta ir Lenkijos futbolo legenda Zbigniewas Boniekas, kuris dabar yra šalies futbolo federacijos prezidentas.

 

Lietuvos ir Lenkijos rinktinės susitiks spalio 10 d. 19 val. Bilietus į rungtynes platina „Ticketmarket.lt“. Tiesioginė rungtynių transliacija – Futbolo.TV svetainėje.

 

Lenkijos U-21 rinktinės kelionė ir treniruotė Gargžduose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,