Mano Gargždai



Čepų sodybai – padėka už svarų indėlį plėtojant Lietuvos kaimo turizmą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jonas Čepas ir vicemerė Rūta Cirtautaitė. Klaipėdos r. sav. nuotr. Jonas Čepas ir vicemerė Rūta Cirtautaitė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Lapkričio 2 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja, Turizmo tarybos pirmininkė Rūta Cirtautaitė Čepų sodybos savininkui Jonui Čepui įteikė Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos padėką už svarų indėlį plėtojant Lietuvos kaimo turizmą.

 

„Jonas ir Nijolė Čepai – vieni pirmųjų verslininkų Klaipėdos rajone, įsteigusių kaimo turizmo sodybą. Ilgametė darbo patirtis, nuolatinis paslaugų spektro atnaujinimas, išpuoselėta aplinka ir šiltas žmonių priėmimas daro Čepų sodybą patrauklia lankytojams. Džiaugiuosi, kad Jonas ir Nijole Čepai ne tik puoselėja savo verslą, bet ir yra savo krašto patriotai, garsinantys rajoną ne tik teikiamomis paslaugomis, bet ir vykdomomis pilietinėmis iniciatyvomis“, – teigė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Jonas ir Nijolė Čepai savo verslą pradėjo dar 1994 metais. Nuo to laiko verslas plėtėsi, lankytojų srautai augo. Verslininkai jau daugiau nei 20 metų veikiančią sodybą vis gražina, nepraleido ir progos prieš keletą metų pasinaudoti ES parama ir įrengti mini SPA kompleksą.

Ūkio ministerijos padėka verslininkus nudžiugino: „Visuomet malonu, kai įvertina. Visa siena įvairiomis padėkomis papuošta, pridėsime ir dar vieną“, – šypsojosi J. Čepas. Nors, pasak jo, lankytojų srautai jau nebe tokie kaip prieš dešimtmetį, daug žmonių emigravo, bet jie išliko savo krašto patriotais ir vykdo įvairias pilietines iniciatyvas, pavyzdžiui, J. Čepas jau ilgus metus savanoriškai prižiūri Lietuvininkų ąžuolyną.

Kad verslininkui rūpi ne tik verslas, bet ir savas kraštas, išduoda ir suplanuoti projektai. Jonas Čepas prasitarė, kad artimiausiuose jo planuose – 2 projektai. Vienas jų – 100 ąžuolų pasodinimas „laiko spiralės“ forma. Šis projektas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Planuojama 39 ąžuolus skirti žymiems Lietuvos žmonėms, istorinėms asmenybėms, o likusius ąžuolus skirti privatiems asmenims, šeimoms, organizacijoms, norintiems ąžuolų spiralėje turėti savąjį. Taip būtų parodoma, kad Lietuvą kūrėme ir vis dar kuriame mes visi.

Kitas projektas bus skirtas Tilžės akto 100-mečiui. Prūsų lietuvių tautos taryba 1918 m. lapkričio 30 d. Tilžėje priėmė deklaraciją, kuria, remiantis tautų apsisprendimo teise, pareikalavo prijungti Mažąją Lietuvą prie Lietuvos valstybės. Šiai progai paminėti verslininkai planuoja Lietuvninkų ąžuolyne pasodinti 24 ąžuolus, skirtus Tilžės akto signatarams, bei šioje ąžuolų alėjoje pastatyti atminimo lentą šiam įvykiui.

Jubiliejinio 20-ojo kaimo turizmo sezono uždarymo metu Kaune buvo įteikti apdovanojimai ir padėkos Lietuvos kaimo turizmo sodybų savininkams. Net 4 padėkos iškeliavo į Klaipėdos rajoną, kuris šiemet buvo Lietuvos kaimo turizmo sostinė. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija už tradicinio maisto puoselėjimą ir kaimo patrauklumo didinimą plėtojant kaimo turizmo veiklą padėkos raštą įteikė Račkauskų sodybos savininkei Petrutei Račkauskienei. Už ilgametį indėlį aktyviai kuriant ir plėtojant sveikatinimo turizmo verslą padėkos raštas įteiktas Zofijai Tikuišienei. Lietuvos kaimo turizmo asociacija už ilgametį profesionalų indėlį, vystant kaimo turizmą ir LKTA veiklą, padėkos raštą įteikė Giedrei Rasiukienei.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 206 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,