Mano Gargždai



Būkite atsargūs – pūs stiprus vėjas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Šiandien iš Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos gautas perspėjimo pranešimas, kad iš lapkričio 10 d. į lapkričio 11 d. pirmoje nakties pusėje, pradedant pajūriu, Lietuvoje stiprės pietų, pietvakarių vėjo gūsiai iki 15–20 metrų per sekundę.

 

O dieną pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 21–25 metrų per sekundę. Todėl ugniagesiai įspėja ir pataria gyventojams, kad stipraus vėjo metu pavojinga stovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Taip pat nereikėtų statyti automobilių po medžiais. Be to, būtina sandariai uždaryti pastatų langus, duris ir stoglangius. Balkonuose neturėtų būti daiktų, kuriuos gali pakelti vėjas. Jeigu jų yra, jie turi būti gerai pritvirtinti.

Gyventojams patariama be ypatingos priežasties nepalikti gyvenamosios vietos, o jeigu vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Perspėkite ir kaimynus, ypač jei šalia gyvena neįgalūs žmonės ar vieniši seneliai. Pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite juos, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubios pagalbos telefonu 112. Daugiau informacijos: http://www.lt72.lt/pagrindinis/gamtines-kilmes-pavojai/kaip-elgtis-puciant-stipriam-vejui/.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 376 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,