Mano Gargždai



Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje – pilietiškumo pamoka su Gabrieliumi Landsbergiu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
G. Landsbergis. N. Gaudutytės nuotr. G. Landsbergis. N. Gaudutytės nuotr.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokyklos prezidentūra organizuoja susitikimus su įdomiomis, ypatingomis asmenybėmis. Gimnazijoje jau viešėjo  Lietuvos diplomatas ir istorikas Alfonsas Eidintas, vyko susitikimas su „Misija Sibiras“ dalyviu Arnu Zmitra. Šis penktadienis – taip pat ne išimtis.

 

Idėja pakviesti Seimo narį kilo mokinių prezidentūros narei Nedai Gaudutytei.

„Ši mintis jau seniai kirbėjo mano galvoje, rašydama Gabrieliui Landsbergiui, nelabai tikėjausi, kad gausiu greitą atsakymą ir ar iš viso gausiu, bet kitą rytą atėjo laiškas iš G. Landsbergio sekretorės ir tuomet pradėjome planuoti susitikimą. Bendravimas buvo labai malonus ir šiltas“, – organizacinėmis detalėmis dalinosi N. Gaudutytė.

Jau lapkričio 10 dieną sulaukėme svečio – Lietuvos politiko, LR Seimo nario, buvusio Europos parlamento nario Gabrieliaus Landsbergio. Ši netradicinė pamoka vyko Veiviržėnų kultūros centre. Į susitikimą taip pat atvyko G. Landsbergio kolegė, Tarybos narė Rasa Petrauskienė, kuri kartu su politiku dėkojo istorijos mokytojui Karoliui Pugačiauskui už palaikytą iniciatyvą ir įsitraukimą į Veiviržėnuose esančių partizanų žuvimo vietų tvarkymą. Susitikimo metu politikas kalbėjo apie modernėjantį pasaulį, politines aktualijas, jaunimo vaidmens svarbą visuomenėje, Lietuvos ateitį.

  LR Seimo narys išsamiai atsakė į gimnazistų ir mokytojų iškeltus klausimus. Gimnazistai liko sužavėti G. Landsbergio žiniomis, atviru bei nuoširdžiu bendravimu. Esame labai dėkingi šiam politikui, kuris daug dėmesio skiria jaunimui, Lietuvos ateičiai. Praėjęs penktadienis Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje buvo netradicinė pamoka, kurioje dalyvavo daugiau nei šimtas klausytojų, ir tikimės, kad ji  išliks atmintyje dar ilgai, o tokių pamokų bus dar ne viena.

 

Susitikimo akimirkos – N. Gaudutytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,