Mano Gargždai



Šventinė Apeirono teatro dovana Gargždams – nemokamas spektaklis „Psiche“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gruodžio 1 d. Apeirono teatras, bendradarbiaudamas su Gargždų kultūros centru, pradeda savo šventinį  sezoną ir kviečia žiūrovus į vieną iš savo spektaklių. „Psiche“ – eksperimentas, sukurtas pagal autentišką kūrybinės komandos dramaturgiją. Šiuo spektakliu kūrėjai ir toliau kuria provokuojantį mąstyti, ieškantį naujos estetinės kalbos ir išraiškos formų teatrą, kuris neduoda išbaigtų atsakymų, o leidžia kiekvienam išsinešti savąją spektaklio versiją.

 

Pasak režisierių Gretos Kazlauskaitės ir Eglės Kazickaitės, „Psiche“ – tai intelektualus detektyvas, situacija, kurioje keliamas klausimas, kas būtum netekęs sielos (Psichė – senovės graikų deivė, žmogaus sielos įsikūnijimas, kvėpavimas/mąstymas), kas daro žmogų gyvą, tikrą ir laisvą.

„Psiche“ – tai spalvingas, muzikalus ir dinamiškas spektaklis, kuriame skalsu vaizdo (videoprojekcijas  kūrė Vidas Valinčius), garso (prie didžėjaus pulto dirba ir garsinį spektaklio pavidalą kuria E. Kazickaitė), judesio ir, žinoma, klausimų, į kuriuos drastiškais metodais bando rasti atsakymus dvi spektaklio veikėjos – Rita (G. Kazlauskaitė) ir Ilona Pociūtė (Kristina Švenčionytė), vykdančios „teisingumo“ seansą. Jos veda žiūrovą į sapniškus pasąmonės labirintus, kuriuose klaidžioja fobijos, prisiminimų nuotrupos (netekusios savųjų kontekstų) baimės, įsivaizdavimai – bandydamos ištirti nusikaltimą, kurį šifruojant susidėsto šiuolaikinė „hamletiška“ istorija. Tos istorijos centre veikia žmogus, atsidūręs ribinėje situacijoje (ties mirties/niekio riba), pasimetęs tarp gerų ketinimų ir keršto troškimo, tarp vaidmenų ir kaukių, pats virstąs kauke.

Tai netikėtas spektaklis, nepaliekantis abejingų.

 

KUR: Gargždų kultūros centras, Klaipėdos g 15, Gargždai.

KADA: gruodžio 1 d., 18 val.

BILIETAI:  spektaklis nemokamas. Ypač laukiami dešimtų–dvyliktų klasių moksleiviai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 123 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,