Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atkakliose moksleivių kvadrato varžybose pergalę šventė ketvergiškiai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nugalėtojų komanda. Z.Bitino nuotr. Nugalėtojų komanda. Z.Bitino nuotr.

Lapkričio 28 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2007 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos: tai moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Ketvergių, Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Varžybų pradžioje dalyvius pasveikino Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė, su žaidimo subtilybėmis jaunuosius kvadratininkus supažindino varžybų vyriausias teisėjas Valentas Marcinkevičius, ir prasidėjo kovos.

Iš pradžių komandos burtų keliu buvo po tris suskirstytos į du pogrupius. Po to pogrupiuose iškovojusios pirmą-antrą vietas kovojo pusfinaliuose, kur nugalėtojai varžėsi dėl 1–2 vietos, o pralaimėjusieji – dėl 3–4 vietų. A pogrupyje burtai suvedė Veiviržėnus, Vėžaičius ir Ketvergius, o B pogrupyje – Dovilus, Kretingalę ir Slengius.

Jau pirmame A pogrupio mače Ketvergiai rezultatu 2:0 (8:4, 5:4) kiek netikėtai įveikė Vėžaičius bei įnešė painiavos šio pogrupio vietų dalybose. Negana to, Ketvergiai antrame savo mače užvirė tikrą mūšį ir kitiems šio pogrupio pretendentams veiviržėniškiams. Tiesa, Veiviržėnai tik po 3 kėlinių, kurių net du baigėsi pratęsimais, visgi sugebėjo įveikti principingus varžovus – 2:1 (5:4, 5:6, 8:3). Po šio mačo tapo aišku, kad Ketvergiai jau užsitikrino mažų mažiausiai antrąją vietą, o dėl kito kelialapio paliko kovoti Vėžaičius su Veiviržėnais. Kovoje dramatizmo netrūko. Pirmąjį kėlinį laimėjo Veiviržėnai, antrą – po pratęsimo santykiu 6:5 – Vėžaičiai. O trečiame kėlinyje vėžaitiškiai savo varžovams nepaliko jokių vilčių. Pergalė 8:4 ir mačas laimėtas santykiu 2:1.  Deja, pergalės džiaugsmą greitai pakeitė ašaros, kai paaiškėjo, kad trijų komandų dalybose pagal laimėtų kėlinių skaičių namų šeimininkai vėžaitiškiai atsidūrė pogrupio trečioje vietoje bei iš tolimesnės kovos iškrito.

 B pogrupyje Dovilai nesunkiai įveikė abu savo varžovus bei ruošėsi atkrentamosioms varžyboms. O štai kas laimės B pogrupyje antrąją vietą, sprendėsi mače Slengiai - Kretingalė. Mačas tęsėsi bemaž apie pusvalandį. Pirmąjį kėlinį santykiu 5:4 laimėjo Slengiai, antrą – tokiu pat santykiu po pratęsimo – Kretingalė. Viską lėmęs trečiasis kėlinys buvo be galo įtemptas ir jis baigėsi Slengių naudai – vėl 5:4, tad slengiškiai iškovojo antrąją vietą pogrupyje ir pateko į pusfinalį.

Pirmame pusfinalyje, kur susitiko Dovilai su Veiviržėnais, pirmąjį kėlinį netikėtai lengvai santykiu 8:1 laimėjo veiviržėniškiai. Atrodė, kad viskas aišku. Deja, doviliškiai atkuto ir nugalėjo antrame kėlinyje rezultatu 6:3. Trečiame jau vyko apylygė kova ir tik kėlinio pabaigoje veiviržėniškiai išplėšė pergalę rezultatu 4:2. Tad jie – finale.

Antrame pusfinalyje susitiko Ketvergiai su Slengiais. Atrodė, kad ketvergiškiai, išgyvenę „mirtininkų“ pogrupyje, lengvai nugalės kiek jaunesnius savo varžovus. Deja, slengiškiai kibo į atlapus ketvergiškiams kaip reikiant. Pirmasis kėlinys po labai atkaklios kovos baigėsi santykiu 7:5 Ketvergių naudai, o antrajame slengiškiams jau pristigo jėgų – Ketvergiai nugalėjo rezultatu 8:4, tuo pačiu patekdami į finalą.

Dėl trečios vietos mače Dovilai taip pat turėjo vargo su principingais slengiškiais. Visgi jie nugalėjo rezultatu 2:1 (5:3, 3:4, 8:3), iškovodami trečiąją vietą.

Na, o pagrindinis finalas tarp Veiviržėnų ir Ketvergių pranoko visus lūkesčius. Pirmąjį kėlinį rezultatu 6:3 laimėjo veiviržėniškiai, ir atrodė, kad jie toliau kontroliuos žaidimo eigą. Deja, džiūgauti buvo kiek per anksti. Ketvergiškiai, vedami nepailstančio savo kapitono Arvydo Tiškaus, antrame kėlinyje išlygino žaidimą bei sugebėjo pasiekti pergalę rezultatu 3:2. Įkvėpti sėkmės, jie ir trečiame kėlinyje kontroliavo žaidimo eigą bei po sunkios kovos sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 7:5. Tad jie – nugalėtojai.

Mačo dėl penktos vietos nebuvo, bet pagal geresnius kitus rodiklius ši vieta atiteko Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviams. Šešti liko kretingališkiai.

Varžybų nugalėtojais tapo: Arvydas Tiškus (kapitonas), Aras Viršulis, Laimis Pudžmys, Domantas Matulevičius, Benas Leilionas, Gabija Bagdonė, Greta Gedrimaitė, Emilija Jablonskytė, Orinta Taučiūtė, Gabija Sakalauskaitė. Moksleivius varžyboms parengė mokytoja Rolanda Radavičienė.

Dėkojame Vėžaičių pagrindinės mokyklos bendruomenei už visokeriopą pagalbą, vedant rajono kaimo vietovių mokyklų kvadrato varžybas.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,