Mano Gargždai



Iš parkūro varžybų – su komandiniais apdovanojimais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto klubo „Sportmanas“ nuotr. Sporto klubo „Sportmanas“ nuotr.

Praėjusį savaitgalį Šiauliuose vyko tradicinės parkūro varžybos „Sun City Open“. Šiemet sporto klubo „Sportmanas“ organizuotas renginys pasižymėjo išskirtine dalyvių gausa ir geografija. Kartu su bene visais pajėgiausiais Lietuvos sportininkais varžėsi ir keturi Klaipėdos rajono atstovai: doviliškiai Kajus Talmontas ir Danielius Krušinskis bei Adomas Beliokas iš Agluonėnų ir Lukas Blevas iš Priekulės. Iš viso parkūro trasoje ir laisvojo stiliaus aikštelėje jėgas išbandė net 24 parkūro entuziastai.

 

Greičiausiojo titulas – parkūro trenerio rankose

Parkūro varžybas sudarė dvi rungtys – kliūčių ruožo bėgimas ir laisvojo stiliaus pasirodymas. Greičio trasoje save išbandyti panoro visi dalyviai.

Šioje rungtyje geriausiai sekėsi Mantui Gorodeckiui iš Šiaulių, trasą įveikusiam per 14,30 sekundžių.

Nugalėtojas turi itin stiprių sąsajų su Klaipėdos rajonu: Mantas dirba parkūro treneriu Gargždų vaikų ir jaunimo edukaciniame centre. Jo vedamas parkūro treniruotes Doviluose lanko kelios dešimtys jaunųjų sportininkų.   

 

 

Laisvojo stiliaus rungtyje – improvizaciniai pasirodymai

Žiūrovų akis, kaip ir visada, labiausiai traukė laisvojo stiliaus pasirodymai. Dalyviai varžėsi demonstruodami ne tik įvaldytus triukus, bet ir sujungdami juos į vientisas kompozicijas.

Rungtis vyko dviem etapais – teisėjų vertinimu atrankiniame etape 8 geriausiai pasirodę sportininkai gavo teisę dėl nugalėtojų titulo varžytis finale.

Šiemet buvo apdovanoti net penki prizininkai. Laisvojo stiliaus rungtyje stipriausias buvo Titas Valionis iš Kėdainių, antra vieta džiaugėsi Edvardas Kairys (Vilnius). Nustebinęs daugelį, trečiąją vietą iškovojo vienas iš jauniausių varžybų dalyvių Oskaras Dzekunskas (Vilnius). Ketvirta ir penkta vieta atitinkamai atiteko Mantui  Gorodeckiui (Šiauliai) bei Šarūnui Pupeliui (Panevėžys).

 

 

Į rajoną – net dvi taurės

Šiemet renginio dalyvių laukė įdomi naujiena – komandinė įskaita. Didžiausia intriga – nė vienas varžybų dalyvis nežinojo, kas yra jo komandos narys. Visos komandos (po tris žmones) buvo suformuotos atsitiktinai, burtų keliu.

Abiejose rungtyse dalyvių užimtos vietos buvo verčiamos taškais, tad visi trys komandų nariai į bendrą krepšelį įnešdavo savo indėlį. Tai buvo daroma dėl to, kad ir mažiau patyrę sportininkai turėtų progą pasitempti ir stengtųsi pasirodyti kuo geriau.

Itin smagu, kad net du Klaipėdos rajono sportininkai namo grįžo rankose laikydami prizininkų taures. Trečiąją vietą komandinėje įskaitoje užėmė agluonėniškio Adomo Belioko atstovaujama trijulė. Laipteliu aukščiau komandines varžybas baigė ir taure už antrąją vietą komandinėje įskaitoje džiaugėsi priekuliškis Lukas Blevas.

 

 

 

Sporto klubo „Sportmanas“ nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,