Mano Gargždai



Leis almanachą valstybės atkūrimo šimtmečiui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Minėdama Lietuvos vardo tūkstantmetį, 2009 metais Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio biblioteka išleido rajono literatų kūrybos almanachą „Iš minčių ir akimirkų“. Rajone gyvenantys ar gyvenę kuriantys žmonės atsiuntė savo literatūrinę kūrybą šiai knygai. Į almanachą sugulė per 30 autorių kūryba, atskira knygos dalis buvo paskirta jaunimo atstovams – Jono Lankučio viešosios bibliotekos rengiamų jaunųjų kūrėjų konkursų laureatams – vyresniųjų klasių moksleiviams ar jau baigusiems mokyklas jaunuoliams.

 

Leidėjai siekė, kad būtų užtikrintas knygos tęstinumas ir išleistas dar ne vienas Klaipėdos rajono kūrėjų almanachas, viliantis ir laukiant, kad būtų papildytos mūsų rajono poetų, prozininkų, literatų, garsių ne tik gimtajame krašte, bet ir visoje šalyje, gretos. Tad šiais metais Jono Lankučio viešoji biblioteka ruošiasi išleisti dar vieną Klaipėdos rajono literatų kūrybos almanachą, kuris bus skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Knygoje kviečiame savo kūrinius skelbti Lietuvos rašytojų sąjungos narius, poetus, žinomus rajono literatus, literatų klubo narius, mažiau girdėtus ar visai negirdėtus kūrėjus bei kitose vietose gyvenančius kraštiečius. Taip pat raginame ir jaunuosius kūrėjus nelikti abejingiems savo kraštui ir siūlyti savo kūrinius.

Norintys savo kūrinius spausdinti almanache, kviečiami iki 2018 m. vasario 22 d. pristatyti į Jono Lankučio viešąją biblioteką (Klaipėdos g. 15) arba el. paštu iki 10 knygose nepublikuotų poezijos kūrinių ar nedidelės apimties prozos kūrinį ar jo ištrauką, trumpą autoriaus prisistatymą, portretinę fotografiją, pageidautina – ir elektroninę medžiagos versiją. Kūrinius vertins ir leidybai atrinks leidėjų komisija.

Telefonas pasiteiravimui (8 46) 452772.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,