Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazijos kalnų slidininkai ir šachmatininkai – vieni stipriausių Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Vaivorykštės“ gimnazijos slidininkų komanda. Mokyklos nuotr. „Vaivorykštės“ gimnazijos slidininkų komanda. Mokyklos nuotr.

Praėjusį šeštadienį Jonavoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių šachmatų ir kalnų slidinėjimo finalinės varžybos. Nuo ankstyvo ryto perpildytas autobusiukas kalnų slidinėjimo inventoriaus ir kovingai nusiteikusių šachmatininkų bei kalnų slidininkų mokinių, vadovaujamų mokytojo Tomo Papievio, pajudėjo Jonavos link.

 

Ginti rajono ir mokyklos garbę finalinėse varžybose šachmatininkams nebuvo jokia naujiena, tačiau slidininkams tokio tipo ir lygio varžybose teko dalyvauti pirmą kartą.

Galima pasidžiaugti, kad pirmas blynas tikrai neprisvilo. Merginų slalomo nusileidimo snieglente rungtyje antrąją vietą tarp Lietuvos moksleivių iškovojo If gimnazijos klasės mokinė Gertrūda Žemgulytė. Toje pačioje rungtyje, leidžiantis nuo kalno slidėmis, trečiąją vietą laimėjo IVg klasės abiturientė Ugnė Kraynaitė. Vaikinų grupėje slalomo rungtyje slidėmis trečiąją vietą iškovojo IVf klasės mokinys Dominykas Jusčius. Rungtyje su snieglente geriausią  rezultatą pasiekė IIIb gimnazijos klasės mokinys Gustas Balsys, jo rezultatas – šešta vieta Lietuvoje. Taip pat kalnų slidinėjimo varžybose dalyvavo ir gana aukštus rezultatus pasiekė Donardas Alutis, Benas Strauka, Jokūbas Kraynas ir Gediminas Augustis.

„Vaivorykštės“ gimnazijos kūno kultūros mokytojai dėkoja sportininkų tėveliams, kuriuos galima drąsiai vadinti pirmaisiais ir pagrindiniais atžalų treneriais. Kas žino, gal tokiose varžybose kuris nors jaunasis sportininkas bus pastebėtas Lietuvos stipriausių kalnų slidinėjimo trenerių ir ateityje galės pradėti profesionalaus sportininko karjerą, o gal ir ginti Lietuvos garbę. Visų mokyklų mokytojams siūlome labiau susipažinti su šia sporto šaka ir drąsiai būti tais tarpininkais tarp tėvų, mokinių ir varžybų organizatorių.

Ne mažesnis pasiekimas finale buvo pasiektas ir šachmatininkų. Komanda, kuriai atstovavo Emilija Ilginytė, Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas ir Danielius Raudys, kaip lygus su lygiais kovėsi su Lietuvoje pripažintomis mokyklomis – Vilniaus Jėzuitų gimnazija ar Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija – ir galutinėje įskaitoje iš dvidešimt trijų komandų užėmė labai aukštą penktą vietą. Iki prizinės trečios vietos pritrūko tik plaukelio, nes taškų buvo surinkta vienodai su trečia ir ketvirta vietas užėmusiomis mokyklomis, bet pagal tam tikrą taškų skaičiavimo metodiką likome penkti.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 409 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,