Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijos dovana Lietuvai – 100 atvirlaiškių (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Renginio akimirka. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. Renginio akimirka. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Kokia sena Palanga!“ – pareiškė trečiokas, apžiūrėjęs Gargždų „Minijos“ progimnazijos antro aukšto fojė eksponuojamus atvirlaiškius. Pasirodo, ant mokinio gaminto atvirlaiškio su Palangos vaizdais, puikuojasi užrašas „Lietuvai – 100“.

 

100 atvirlaiškių su puikiais Lietuvos vaizdais, trispalvėmis ir skaičiumi 100 yra savaitę progimnazijoje veikusių kūrybinių dirbtuvių, kai mokiniai kirpo, piešė, spalvino, maketavo, klijavo, užrašinėjo atvirlaiškius progimnazijos draugams užsienyje, rezultatas.

„Minijos“ progimnazijos dovana Lietuvai – 100 atvirlaiškių – bus išsiųsti į Portugaliją, Italiją, Rumuniją, Turkiją, Daniją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Bulgariją, Ispaniją ir Graikiją, skelbiant Lietuvos šimtmetį.

Vasario pradžioje paskelbtoje akcijoje „100 atvirlaiškių Erasmus+ programos draugams apie Lietuvą“ dalyvavo daugiau nei šimtas 6a, 6b, 6d, 7c, 7d, 7e, 8a, 8c klasių mokinių. Rūta, Gabrielė, Akvilė iš 7e klasės turėjo pasukti galvas, kuriuos atvirlaiškius atrinkti ekspozicijai.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventimo projekto iniciatyva „Dovana Lietuvai“ anglų kalbos mokytojoms sužadino norą prisidėti prie šios iniciatyvos. Tuo labiau, kad iniciatyvos tikslai didinti Lietuvos žinomumą užsienyje ir, švenčiant atkurtos Lietuvos gimtadienį, skatinti didžiuotis savo šalimi, sutampa su „Minijos“ progimnazijos Erasmus+ programos vykdomų tarptautinių projektų tikslais.

Jau daug metų progimnazijoje nuosekliai įgyvendinamas tarpkultūrinis švietimas ne tik per dalykų pamokas, bet ir popamokinėje projektinėje veikloje. Šiuolaikinėje mokykloje mokymasis suvokiamas kaip prasmės konstravimas ir aktyvi besimokančiojo veikla, kuri koreliuoja su kognityvinio ugdymo teorija t. y. kai pamokoje susiejame turinį, pažinimą ir kultūrą.

Šiame atsivėrusių sienų laikmetyje Erasmus+ mokyklų partnerystės projekto „Daugiakultūrinis bendravimas: stereotipų laužymas“ siekis yra visomis įmanomomis priemonėmis prisidėti prie mokinio tautinio savęs identifikavimo, skatinti mokyklinio jaunimo domėjimąsi savo miesto, krašto istorija, kultūriniais lobynais, paveldu. Skatinant mokinio tarpkultūrinį sąmonėjimą, svarbi kognicija (pažintis) su kitomis kultūromis, svarbu skatinti toleranciją, supratingumą ir pagarbą kitai kultūrai, kovojant su iš anksto nusistovėjusiais stereotipais.

Projekto veiklos esmė yra padėti kiekvienam jo dalyviui individualiu lygmeniu, nežiūrint veiklos pobūdžio – ar tai būtų veikla klasėje, veikla mokyklos ar bendruomenės mastu – įgyti supratimą, kad skirtingų kultūrinių grupių individų bendradarbiavimas yra galimas, kad kiekvienas individas turi teisę gyventi ir veikti atsižvelgiant į jo tautos kultūrinius savitumus bei tradicijas.

Rasiniai ir etniniai skirtumai lemia nesusipratimus, nesusikalbėjimą, ginčus ar konfliktus. Kuo daugiau žinosime apie kitas kultūras, kuo platesnis taps mūsų akiratis, tuo lengviau mums bus atsikratyti baimių to, kas nepažįstama, užsienietiška, nemūsiška.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventės koncepcija teigia, kad šiandienos herojus yra kiekvienas Lietuvos pilietis – aktyvus XXI amžiaus Lietuvos kūrėjas, suvokiantis, kad nuo jo kasdienių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimi Lietuvos valstybės ir tautos istorijos įvykiai. Tad pradėkime nuo mažų darbų.

 

Renginio akimirkos – Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 386 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,