Mano Gargždai



Tarptautinės moters dienos proga – Italija dvelkiantis vakaras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Kovo 9 d. 18 val. Gargždų kultūros centras kartu su gide Monika Vasyliene organizuoja Italija dvelkiantį vakarą Tarptautinės moters dienos proga.

 

Prieš 500 metų į Lenkijos–Lietuvos valstybių sostą sėdo turbūt ryškiausia visų laikų valdovė moteris Bona Sforca. Ši išskirtinio grožio ir intelekto italė į pasaulį atėjo valdyti vyrus ir apversti aukštyn kojomis tradicinį moters paveikslą mūsų šalyje. Bonos dėka pažinome ir išmokome stalo etiketo, pavyzdžiui, valgyti šakutėmis. Ji taip pat įskiepijo platesnį požiūrį į pasaulį: pradedant domėjimusi sveika mityba iki renesanso pažinimo bei daug kitų neatsiejamų nuo šiandienos kasdienybės dalykų.

Renginio svečias – iš Bonos Sforcos tėviškės atvykęs muzikologas, dirigentas, filmų ir knygų autorius, barokinės ir klasikinės muzikos orkestro „Coi du roi“ direktorius, Milano „Alla Scala“ operos teatro meno vadovybės atstovas Christian Frattima – praskleis valdovės vualį ir padės susipažinti su tikruoju jos veidu. Vakaro metu ne tik išgirsite pasakojimą apie valdovės indėlį į Lietuvos kultūros bet ir pamatysite svečio sukurto filmo „Dviejų pasaulių karalienė“ ištraukas.

Renginio metu taip pat pratęsime ekskursijų po Gargždus temą ir sužinosite už ką mūsų miestas turi būti dėkingi karalienei Bonai ir Jos dukrai Onai Jogailaitei.

Galbūt tai padės mums, moterims, iš naujo pažinti ir pamilti save?

Renginys Gargždų kultūros centre bus nemokamas ir skirtas ne tik moterims!

 

Renginio plakatas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 353 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,