Mano Gargždai



Gargžduose duotas startas 23-ajam „Kino pavasario“ festivaliui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akimirka iš festivalio „Kino pavasaris“ atidarymo. Kristinos Abromavičiūtės nutr. Akimirka iš festivalio „Kino pavasaris“ atidarymo. Kristinos Abromavičiūtės nutr.

Penktadienį Gargžduose buvo atidarytas didžiausias kino festivalis Lietuvoje „Kino pavasaris“. Į kino teatrą „Minija“ sugužėję miestelėnai turėjo progą išvysti prancūzų dramą „Sūnaus globa“ bei susipažinti su kitais festivalio filmais. Juos susirinkusiesiems pristatė Gargžduose viešėjęs „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

 

Festivalis „Kino pavasaris“ šiemet vyksta jau 23 kartą. Anot organizatorių, tradiciškai festivalis – tai vieta, kurioje galima pamatyti į Lietuvos kino ekranus nepatenkančius, tačiau didelę meninę vertę turinčius filmus.

Ir nors festivalis Gargžduose vyksta jau ne pirmą kartą, atidarymo seansas nesulaukė itin didelio susidomėjimo. Į jį susirinko per pusšimtį žiūrovų.

„Stengiamės filmus parodyti ne tik didmiesčių žiūrovams, bet ir visur, kur tai yra įmanoma padaryti. Tai ypatingai svarbu. Yra filmai, kuriuos galime išvysti kino teatruose – tai pramoginis kinas, tačiau egzistuoja ir festivalio kinas, kurį mes rodome per „Kino pavasarį“. Tai filmai, kurie ne tik įkvepia, bet ir verčia mus keistis, tapti geresniais piliečiais. Tai – mūsų, organizatorių, pareiga ir atsakomybė, jog tikėdami tuo ką darome, suteiktume galimybę kartu keistis ir žiūrovams“, – atidarymo metu kalbėjo A. Ramaška.

 

Atidaryme dalyvavo „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

 

Svečias dėkojo Gargždų miesto valdžios atstovams, už suteiktą galimybę rengti festivalį. Ir pabrėžė, kad „Kino pavasario“ ateitis ypatingai priklausys nuo žiūrovų, kurie ateis stebėti filmų bei ką jie kalbės pasibaigus seansams.

Anot A. Ramaškos, kaskart festivalio organizatoriai uoliai ir kruopščiai stengiasi sudaryti repertuarą.

„Mūsų komandos keturi žmonės keliavo po viso pasaulio didžiausius kino festivalius tam, kad atrinktų iš tūkstančio sukurtų filmų, tinkamus mūsų festivaliui. Tuos, kurie būtų aktualūs, svarbūs Lietuvai, atitinkantys mūsų žiūrovų skonį. <...> Per 23 metus festivalis pritraukė ne mažą žiūrovų auditoriją, o pernai kino seansus iš viso stebėjo per 114 tūkst. žmonių. Esame labai laimingi jausdami tokį protingų, išsilavinusių žmonių palaikymą, kurie nėra abejingi kultūrai bei šalies ateičiai“, – džiaugėsi „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius.

Be to, pasak A. Ramaškos, festivalis nuolat stengiasi parodyti ir kuo daugiau naujų, debiutuojančių ir talentingų režisierių filmų. Vienas tokių – prancūzų kino žvaigždė Xavieras Legrandas. Kaip ir kituose miestuose, taip ir Gargžduose, atidarymui „Kino pavasario“ programos sudarytojai pasirinko būtent pastarojo kūrėjo filmą „Sūnaus globa“. Venecijos kino festivalyje už geriausią režisūrą apdovanotas „Sūnaus globa“ yra „Oskarui“ nominuoto režisieriaus trumpametražio „Prieš viską prarandant“ tęsinys.

 

Kino teatre „Minija“ bus parodytas dar ne vienas intriguojantis festivalio filmas. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

 

„Tai yra didžiausią pėdsaką festivalio organizatorių jausmuose palikęs filmas. Ši psichologinė juosta iš esmės užčiuopia įtampą, kuri kyla tėvams kovojant dėl nepilnamečio sūnaus globos. O filmo pabaiga priverčia įsikibti į artimąjį ar šalia sėdintį žmogų. <...> Prieš parodydami šią kino juostą Lietuvos žiūrovams, daug diskutavome su psichologais, dirbančiais su probleminių šeimų vaikais ir tėvais. Specialistai vienareikšmiškai konstatavo, jog jei šį filmą pamatytų visi mūsų šalies gyventojai, tikriausiai sumažėtų ar visai nebeliktų panašius tragiškus likimus dabar išgyvenančių šeimų. Šis filmas kalba apie labai jautrius dalykus, apie tai, kas naujienų portaluose ir televizijos ekranuose atrodo tik kaip eilinė statistika, prieš kurią mes dažniausiai užmerkiame akis“, – išskirtinį filmą anonsavo A. Ramaška.

Renginio atidarymo metu gargždiškiams svečias pristatė ir kitas ne ką mažiau įdomias ir intriguojančias kino juostas, kurias bus galima išvysti „Minijos“ kino teatre. Iš viso čia bus parodyti 35 „Kino pavasario“ seansai.

 

„Kino pavasario“ Gargžduose programą rasite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,