Mano Gargždai



Keliuose prasidėjo pavasario sezonas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
eismoinfo.lt nuotr. eismoinfo.lt nuotr.

Nuo balandžio 1 dienos vairuotojams keliuose oficialiai prasidėjo pavasario sezonas – magistralėse ir greitkeliuose galima važiuoti didesniu greičiu.

 

Vairuotojams primenama, kad lengvaisiais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais automagistralėse nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos galima važiuoti ne didesniu kaip 130 km/val., o greitkeliuose – ne didesniu nei 120 km/val. greičiu.

Kituose šalies keliuose važiavimo greitis išlieka toks pat ištisus metus: gyvenvietėse – ne didesnis kaip 50 km/val., keliuose su asfalto ar betono danga – 90 km/val., kituose keliuose – 70 km/val., nebent kelio ženklai nurodo kitaip.

Nuo balandžio 1 dienos leidžiama važinėti su vasarinėmis padangomis su ne mažesniu, nei 1,6 milimetro protektoriaus gyliu.

Nuo balandžio 10 dienos draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis.

Nors oficialiai automagistralėse ir greitkeliuose leidžiamas didesnis važiavimo greitis, vairuotojų prašoma nepamiršti, kad pavasario orai itin permainingi, todėl būtina atsižvelgti į meteorologines sąlygas, neskubėti ir kelyje būti dėmesingiems, rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 459 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,