Mano Gargždai



„Bangos“ laukia akistata su uteniškiais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Šeštadienį 15 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su Utenos „Uteniu“.

 

Utenos „Utenis“ į I lygą sugrįžo po pertraukos. 2015–2017 metais A lygoje rungtyniavę uteniškiai praėjusių metų pabaigoje savo noru nusprendė trauktis iš aukščiausios Lietuvos futbolo pakopos.

Kelionė į I lygą lėmė ir pasikeitimus „Utenio“ sudėtyje – atsisakyta viso pulko legionierių ir trenerio iš Ispanijos. Komandos vairas patikėtas Utenoje ne vienerius metus dirbančiam Egidijui Varnui, kuris sau į pagalbą pasikvietė panevėžietį Mantą Savėną. Iš pernykštės „Utenio“ sudėties liko kolumbietis J. E. Hernandez bei tie uteniškiai, kurie dublerių gretose rungtyniavo I lygoje. Atsivėrusias spragas kol kas sėkmingai užpildo iš „Džiugo“ susigrąžintas puolėjas K. Levšin, „Trakų“ dubleriuose rungtyniavę A. Jurevičius, A. Borodinas, D. Šėgžda, D. Sūnelaitis ir trys nauji legionieriai – vartininkas iš Rusijos A. Kozlov, britas C. Kass ir Dramblio Kaulo Kranto atstovas M. Bahi.

Per tris pirmuosius turus uteniškiai surinko septynis taškus – lygiosiomis 2:2 sužaidė Kėdainiuose su „Nevėžiu“, o vėliau 1:0 įveikė „Pakruojį“ ir net 3:0 Vilniaus „Vytį“.

Beje, tai bus pirmosios oficialios „Bangos“ ir 2013 metais atgimusio „Utenio“ rungtynės. Iki šiol komandos „prasilenkdavo“ – 2014 metais „Banga“ rungtyniavo A lygoje, o „Utenis“ – I lygoje, 2015–2017 metais jau gargždiškiai žaidė I lygoje, o uteniškiai – A lygoje.

Praėjusiais metais „Banga“ du kartus įveikė I lygoje rungtyniavusius „Utenio“ dublerius – 5:0 Gargžduose ir 4:0 Utenoje.

„Banga“ šias rungtynes pasitinka su rimtomis netektimis. Dvikovoje su „Kupiškiu“ Mantui Gudauskui lūžo šonkaulis, o Deividui Padaigiui sulaužytas skruostikaulis. Be patyrusių futbolininkų teks verstis ne mažiau kaip šešias savaites. Gali būti, kad ilgesnį laiką nerungtyniaus ir Šarūnas Skulskis.

Tiesa, treniruotėse jau pluša po traumų atsigaunantys Valdas Pocevičius, Aurimas Skurdelis ir Genaras Samsonik.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,