Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai iš Lenkijos vėl grįžo su prizais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Šių metų balandžio 6–8 dienomis Lenkijos mieste Olštyne vyko jau IX modeliuotojų festivalis ir modelių paroda. Jame pirmą kartą dalyvavo ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro modeliuotojai.

 

Pirma diena buvo skirta keleto šiaurės rytų Lenkijos objektų apžiūrai. Pirmi iš jų buvo vos per 40–50 km nuo Lietuvos–Lenkijos sienos nutolę Stančikų geležinkelio viadukai. Per nedidelį upelį permesti du didžiuliai tiltai atrodo tikrai įspūdingai. Deja, jie nėra prižiūrimi taip, kaip reikėtų, nes jau seniai nenaudojami.

Kita lankytina vieta – Gierložų miške esanti Adolfo Hitlerio II pasaulinio karo laikų būstinė – Vilko irštva. Deja, nuo ankstesnių apsilankymų išlikę atsiminimai rodo, kad ir šį lankytiną objektą vis labiau gožia ir ardo miškas. Kur anksčiau nebuvo draudžiama praeiti, dabar jau beveik visose išsprogdintose vietose kabo lentelės, draudžiančios vaikščioti. Tiesa, dabar viename iš pastatų yra II pasaulinio karo technikos ekspozicija, kuri veikia tik vasaros sezonu. Su šiais šarvuočiais, motociklais ir transporteriais sezono metu už nedidelį mokestį galima net pasivažinėti po visą teritoriją (takeliais). Deja, mes į tą ekspoziciją galėjome pažvelgti tik pro langus. Kitas lankytinas objektas, kuriame apsilankėme buvo Šventosios Liepos šventovės ir vienuolyno kompleksas. Vaizdas ir įspūdžiai neaprašomi. Tai reikia pamatyti patiems. Ir dar vienas objektas, kuriame apsilankėme – Rešelio kryžiuočių ordino pilis.

Taip pat nemažai įspūdžių paliko ir pats Olštynas, po kurį pasivaikščiojome laisvu nuo konkursinės programos laiku.

Konkursas taip pat buvo puikiai suorganizuotas ir praėjo sklandžiai, be jokių vėlavimų ar sutrikimų. Buvome gerai priimti, apgyvendinti puikiomis sąlygomis. Tik, deja, Olštyne labai mažai teko matyti barų ar restoranų, kuriuose būtų gero nacionalinio lenkų maisto. Teko pietauti pas čekus – „Česka Haspada“, kurį rekomenduojame čia besilankantiems turistams.

Na, o dabar apie mūsų pasiekimus. Kadangi vaikai iki 13 metų buvo apdovanoti visi, tai tik išvardinsiu mūsų laureatus: Deividas Barauskas, Vakaris Rudys, Jonė Baltramaitytė, Gabija Bagočiūtė, Daniela Zaveckaitė, Ugnius Adomaitis. Jaunimo amžiaus grupėje tris prizus laimėjo Ignas Sungaila – aviacinių, karinės sausumos vikšrinės technikos ir artilerijos kategorijose. Vaiva Venckauskaitė jau dalyvavo suaugusių amžiaus grupėje, bet jos Ulrichas von Jungingenas ir Bolkovo pilis buvo tarp apdovanotųjų figūrėlių ir architektūros kategorijose.

3 prizines vietas užėmė su mumis važiavęs ir puikiai mus pristatęs į vietą ir atgal Evaldas Venckauskas: vikšrinės karinės technikos, architektūros ir neklasifikuotų modelių kategorijose. Vežėmės ir buvusio mūsų būrelio nario Vilmanto Norkaus modelius. Jis laimėjo prizą laivų kategorijoje su mažyčiu italų II pasaulinio karo korvetės modeliu. Šis modelis taip pat buvo apdovanotas „Trojmiejski piknik“ klubo iš Gdansko–Sopoto–Gdynios taure kaip geriausias karo laivo modelis. Vieną prizinę vietą su savo garvežiu „Jupiter“ užėmė ir Pranas Sungaila.

Kitais metais, beveik garantuojame, kad vėl apsilankysime šiame svetingame ir puikiame konkurse.

Šios kelionės metu buvo panaudotos „Tarptautinių projektų rėmimo programos“ konkurse laimėtos lėšos. Už tai dėkojame Klaipėdos rajono Savivaldybei.

 

Prano Sungailos nuotraukos:

 

Daugiau nuotraukų galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,