Mano Gargždai



Rajono moksleiviai varžėsi virvės traukimo varžybose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Z. Bitino nuotr. Z. Bitino nuotr.

Vakar Gargždų sporto mokyklos stadiono teritorijoje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų virvės traukimo varžybos. Buvo kovojama atskirai tiek tarp kaimo, tiek tarp miesto mokyklų.

 

Stipriausia – Veiviržėnų komanda

Kaimo vietovių mokyklų grupėje susikovė keturios – Dovilų pagrindinės mokyklos, Vėžaičių pagrindinės mokyklos, Kretingalės pagrindinės mokyklos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos – komandos. Kiekviename susitikime buvo atliekami du traukimai iš skirtingų pusių. Nugalėtoju buvo skelbiama komanda, laimėjusi abu traukimus. Kadangi varžybos vyko ratų sistema (visos komandos susitiko tarpusavyje), buvo galimos ir lygiosios.

Jau pirmame susitikime burtai suvedė pagrindines varžoves – Dovilų ir Veiviržėnų komandas, išsiaiškinti, kuri pajėgiausia. Pirmasis traukimas buvo labai atkaklus. Bemaž dvi minutes virvė buvo įtempta tarsi styga, nepajudėjo iš „mirties taško“. Ir tik po to, kai jėgos pradėjo apleisti, iniciatyvą perėmė veiviržėniškiai, nutempdami savo varžovus ir laimėdami svarbų tašką. Ne ką kitaip buvo ir antrame tempime, kur vėl nugalėjo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos virvininkai. Vėžaičių ir Kretingalės sportininkų susitikimas buvo kiek paprastesnis ir žymiai trumpesnis. Čia nugalėjo Kretingalės moksleiviai. Tolimesnėje kovoje Veiviržėnai su Dovilais pasikeisdami nesunkiai įveikė savo oponentus, tuo įrodydami, kad jų tarpusavio susitikimas buvo pagrindinis. Taigi, nugalėtojai – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos virvės traukikai.

 

„Vaivorykštės“ moksleivių laukia respublikinės varžybos

Tarp miesto mokyklų susikovė tik dvi – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ir „Kranto“ pagrindinės mokyklos – komandos. „Vaivorykštiečiai“ taktiškai įveikė „krantiečius“, susitikime leidę kovoti devyniems lengvesniems, tačiau tvirtiems komandos nariams, prieš septynis žymiai sunkesnius oponentus. Gal tik pirmas 15 sekundžių pirmame traukime „Kranto“ virvininkams pavyko išlaikyti pusiausvyrą. Tačiau po to, „Vaivorykštės“ „lengvasvoriai“ pradėjo ritmingai sutartinai dirbti ir galutinai perėmė iniciatyvą. Antras traukimas buvo dar trumpesnis, iniciatyvą „vaivorykštiečiai“ perėmė nuo pat pirmų traukimo sekundžių.

Jau šį savaitgalį „Vaivorykštės“ gimnazijos virvės traukikų laukia respublikinės varžybos. Ar pavyks taktiškai nugalėti kitas Lietuvos komandas – sužinosime netrukus. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos sportininkams finalai dar tik po dviejų savaičių. Tad jiems papildomam pasiruošimui dar yra laiko.

„Vaivorykštės“ gimnazijos komandą sudarė: Jokūbas Strauka (kapitonas), Dalius Rekašius, Paulius Bloškys, Artūras Justinas Pocius, Edgaras Beržanskas, Vilius Norkus, Dovydas Šveistrys, Nedas Pliugžma ir Lukas Mikašauskas. Komandos vadovas mokytojas Tomas Papievis.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komandą sudarė: Žilvinas Dovydaitis, Kristupas Pozingis (kapitonas), Simonas Žąsytis, Raidas Žemgulis, Lukas Raudys, Jonas Kenstavičius ir Laurynas Toleikis. Komandos vadovė mokytoja Inga Januševičienė.

 

Akimirkos iš varžybų – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,