Mano Gargždai



Konservatoriams nebeliko vietos valdančioje daugumoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Iš valdančiosios daugumos pasitraukė keturi TS-LDK atstovai, prisijungė – du Žemaičių frakcijos nariai. Simos Ulvikienės nuotr. Iš valdančiosios daugumos pasitraukė keturi TS-LDK atstovai, prisijungė – du Žemaičių frakcijos nariai. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybė išplatino pranešimą apie naujos valdančiosios koalicijos susiformavimą. Panašu, jog ši žinia lyg lietus iš giedro dangaus, mat apie pasikeitimus anksčiau garsiai kalbama nebuvo, o priimto sprendimo motyvai dar migloti.

 

Išstūmė konservatorius

Ryte Savivaldybės internetiniame puslapyje bei oficialioje feisbuko paskyroje pasirodė trumpa žinutė, skelbianti apie valdančiosios daugumos pasikeitimą. Nurodoma, kad nuo šiol koalicijai priklauso ne 17, kaip anksčiau, o 15 narių. Iš valdančiosios daugumos buvo eliminuoti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai – Dalija Šeporaitienė, Česlovas Tarvydas, Alfredas Šiaulys bei pirmininkė Rasa Petrauskienė. Tiesa, koalicijoje liko minėtai partijai priklausanti mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė. Prie naujosios valdančiosios daugumos prisijungė ir du Žemaičių frakcijos nariai: pirmininkas Raimondas Simonavičius bei Egidijus Skarbalius.

Pakomentuoti susiklosčiusios situacijos meras Vaclovas Dačkauskas negalėjo, nes dar vakar išvyko į komandiruotę Lenkijoje. „Mano Gargždams“ bandžius susisiekti su rajono vadovą pavaduojančia vicemere Rūta Cirtautaite, mobiliuoju telefonu buvo neatsakoma į skambučius. Kelis kartus paskambinus į Savivaldybės sekretoriatą, atsiliepusi sekretorė pranešė, jog vicemerė yra posėdyje, vėliau – kad yra išėjusi iš kabineto.

 

Anot R. Petrauskienės, valdančiosios koalicijos pasikeitimai nenustebino. S. Ulvikienės nuotr.

 

Šaukia posėdį

Anot Klaipėdos rajono tarybos TS-LKD frakcijos seniūnės ir partijos skyriaus pirmininkės Rasos Petrauskienės, šie valdančiosios koalicijos pasikeitimai nenustebino.

„Jau kelis mėnesius ryškėjo, kad kai kuriems asmenims valdančiojoje daugumoje yra pakeliui ne su savo bendruomenės nariais, o su kitų partijų atstovais siejamais asmeniniais interesais, kurie ir skatino nesutarimus valdančiojoje daugumoje pastaruoju metu. Neslėpsiu, kad vienintelis stebinantis dalykas šioje situacijoje, – jog naujoje valdančiojoje daugumoje, nepasitarusi su frakcija ir partija, nusprendė likti mūsų kolegė, vicemerė Rūta Cirtautaitė. Matyt, postas jai yra svarbiau nei bendruomenės interesų atstovavimas. Dėl to labai gaila“, – komentavo R. Petrauskienė.

Naujienų portalui „Mano Gargždai“ R. Petrauskienė patvirtino, jog šiandien bus šaukiamas skubus partijos skyriaus Tarybos posėdis, kuriame bus svarstoma susidariusi politinė situacija.

„Spręsime tiek dėl naujos koalicijos, tiek dėl mūsų partijos pozicijų rajono taryboje, tiek ir dėl R. Cirtautaitės apsisprendimų. Jei kolegė nuspręs elgtis kitaip nei siūlys skyrius – bus sprendžiamas jos likimo TS-LKD partijoje klausimas“, – teigė frakcijos pirmininkė.

 

Sunku komentuoti

Paprašyta pakomentuoti motyvus, kodėl valdantieji nutraukė koalicijos sutartį su partija, politikė to padaryti negalėjo, nes kodėl taip buvo padaryta jai ir pačiai nėra žinoma. Anot R. Petrauskienės, apie šį sprendimą ji taip pat sužinojo tik iš viešojoje erdvėje pasklidusios informacijos.

Tokie Savivaldybės sprendimai nesuprantami ir Žemaičių frakcijos atstovui Vaclovui Macijauskui. Politikas savo nuomonę apie pasklidusią žinią, pirmiausia, išdėstė Savivaldybės feisbuko paskyroje, kur naujosios valdančiosios daugumos narių prašė paaiškinti tokios koalicijos sudarymo tikslą.

„Mano Gargždų“ redakcijai susisiekus su V. Macijausku ir paprašius išdėstyti savo poziciją, politikas teisinosi, jog sunku ką nors komentuoti.

„Absoliučiai nesuprantu, kas ir kodėl darosi. Manau viskas būtų aišku, jeigu dėl pastarojo meto įvykių, pavyzdžiui skandalo dėl nebūtų visuomeninių padėjėjų, būtų eliminuota kitos frakcijos dauguma. Tačiau dabar visiškai nesuprantu, kodėl išstumti buvo konservatoriai, kurie nuoširdžiai vykdė visus koalicijos sprendimus? Pasipriešino tik vienam – sprendimui dėl rajono pavadinimo pakeitimo. Galbūt valdantiesiems nepatiko, kad konservatoriai turėjo savo nuomonę? Kitos priežasties nežinau, man nepaaiškinta“, – dėstė V. Macijauskas.

 

Prie naujosios koalicijos prisijungė E. Skarbalius ir R. Simonavičius. S. Ulvikienės nuotr.

 

Toliau dirbs

Į klausimą dėl R. Cirtautaitės sprendimo likti koalicijoje Tarybos narys į kalbas nesivėlė, tik trumpai pridūrė, jog tokio sprendimo motyvai yra aiškūs.

„Manau, kad Savivaldybės tikslas turėtų būti dirbti žmonėms, aplinkai, už ką ir yra mokami atlyginimai, o ne stumdytis tarpusavyje, kas dabar yra daroma. Toks stumdymasis tikrai nepadarys darbo kokybiškesniu“, – kalbėjo Žemaičių frakcijos narys.

Politikas patikino, jog ir toliau uoliai dirbs savo darbą, nepriklausomai nuo to, jog bendrapartiečiai perėjo į valdančiosios daugumos pusę.

Naująją valdančiąją daugumą sudaro šie Tarybos nariai: Viktoras Kura, Violeta Riaukienė, Regina Kernagienė, Martynas Pocius, Biruta Alšauskienė, Andrius Adomaitis, Jonas Dromantas, Voldimara Jasmontaitė, Egidijus Preibys, Albinas Klizas, Raimondas Simonavičius, Egidijus Skarbalius, Andžela Šakinienė, Vaclovas Dačkauskas, Rūta Cirtautaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 102 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,