Mano Gargždai



Gargždiškiai domėjosi karine technika ir ginkluote (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Renginio akimirka. S. Vaičienės nuotr. Renginio akimirka. S. Vaičienės nuotr.

Pirmadienio vakarą Gargžduose stabtelėjo netiesioginės ugnies pratybų „Ugninis griausmas“ dalyviai – Lietuvos, Vokietijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariai.

 

Prie Gargždų kultūros centro įsikūrė paroda, kur norintieji galėjo palaikyti ginklą, pasimatuoti ir nusifotografuoti su karių liemenėmis, šalmais, apžiūrėti pratybose naudojamą karinę artileriją, sužinoti rūpimą informaciją apie kariuomenę.

Klaipėdos gatvėje išsirikiavo karinė technika, kurią gargždiškiai galėjo ne tik apžiūrėti iš arti, bet ir atsisėsti į vidų. Technikos ypatybes gausiai susirinkusiems smalsuoliams noriai dėstė pratybų dalyviai.

Dalis pratybų dalyvių gegužės 21 d. buvo perdislokuoti į Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligoną (Klaipėdos r.), kur pirmą kartą šių pratybų istorijoje buvo vykdomas kovinis šaudymas ir organizuojamos treniruotės panaudojant Sausumos, Karinių oro ir Karinių jūrų pajėgų ginkluotę.

Buvo vykdomas kovinis šaudymas į jūroje iki 22 km atstumu išdėstytus taikinius iš sausumos, panaudojant Karinių jūrų pajėgų laivuose sumontuotus 76 mm OTO-MELARA pabūklus. Taikiniai jūroje buvo atakuojame jungtine ugnimi iš jūros, oro ir sausumos priemonių.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,