Mano Gargždai



Vaikų gynimo dienos ir Gargždų gimtadienio proga varžėsi jaunieji šachmatininkai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Į šachmatų varžybas, skirtas vaikų gynimo dienai bei Gargždų miesto 765-ajam gimtadieniui paminėti gegužės 27 dieną Gargžduose susirinko vaikai iš Telšių, Tauragės, Plungės, Jurbarko, Klaipėdos miesto ir rajono sporto mokyklų.

 

Po iškilmingo atidarymo, kuriame dalyviams sėkmės linkėjo Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Raimondas Simonavičius bei Gargždų sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas, 77 varžybų dalyviai, pagal amžiaus grupes suskirstyti į du turnyrus, palinko prie šachmatų lentų.

Mažesniųjų turnyre (BM6–BM10) tarp 47 dalyvių absoliučioje įskaitoje nugalėjo Danielius Antužis iš Gargždų (7,5 taško iš 8 galimų). Antras buvo tauragiškis Neimantas Viliušis (7 taškai), trečias Domas Andrijauskas iš Gargždų – 6 taškai. Tarp B06 (gim. 2012 metais ir jaunesni) dalyvių pajėgiausiu buvo pripažintas Andrej Chaldejev iš Klaipėdos. Tarp M06 nugalėjo Sofija Kiseleva iš Telšių. B08 (2009–2010 m. gim.) grupėje nugalėjo Karolis Kapickis iš Plungės, M08 grupėje – Laura Grikšaitė iš Tauragės. Tarp dešimtmečių berniukų pajėgiausiu pripažintas jau minėtas absoliutus viso mažųjų dalyvių turnyro nugalėtojas Danielius Antužis, o tarp dešimtmečių mergaičių nepralenkiama buvo Rūta Grikšaitė iš Tauragės.

Ne ką mažiau aistros virė ir didesniųjų (BM12–BM14) turnyre. Čia susirungė 30 jaunųjų šachmatininkų, tarp kurių buvo keli aukštus FIDE reitingus turintys žaidėjai. Ne daug kas abejojo, kad nugalėtoju taps daugkartinis Lietuvos šachmatų čempionas Glebas Pidlužnyj iš Klaipėdos. Taip ir atsitiko. Glebas surinko 7,5 taško iš 8 galimų ir tapo vyresniųjų turnyro, taip pat B12 grupės turnyro nugalėtoju. Antroje vietoje liko Pijus Greičius iš Jurbarko (6,5 taško). Pijus tuo pačiu buvo pripažintas pajėgiausiu B14 grupės šachmatininku. Trečioje vyresniųjų šachmatininkų turnyro vietoje – Matas Praspaliauskas iš Plungės. Tarp M12 pajėgiausia buvo Ieva Grikšaitė iš Tauragės, tarp M14 – Ieva Urbonaitė iš Kretingos.

Iš Klaipėdos rajono varžybose dalyvavo 18 Gargždų sporto mokyklos ugdytinių. Be jau minėtų Danieliaus Antužio ir Domo Andrijausko dar galima pažymėti tarp didesniųjų gerai pasirodžiusius Dovydą Spevak (4,5 taško, 10 vieta tarp 30 dalyvių), Dominyką Lavrentjevą (4,5 taško, 11 vieta), Žygimantą Staponą (4 taškai, 15 vieta), Jorę Balčiūnaitę (4 taškai, 16 vieta), Domantą Antužį (4 taškai, 18 vieta), tarp mažesniųjų – Tautvydą Tiškų (5 taškai, 12 vieta tarp 47 dalyvių), Arvydą Žiūrą (5 taškai, 13 vieta), Edviną Andriušį (5 taškai, 15 vieta), Žygimantą Valdą Daugėlą (4 taškai, 22 vieta), Matą Valaiką (4 taškai, 25 vieta), Nojų Semenauską (4 taškai, 26 vieta), Gabrielių Bieliauską (4 taškai, 27 vieta). Pagyrimo vertas ir Jogailės Paliulytės, Arvydo Tiškaus, Emilijos Bieliauskaitės ir Povilo Mendelio pasirodymas.

Varžybos pasibaigė. Vaikai skirstėsi pakylėti, linkėdami vieni kitiems iki greito susitikimo. Mat, birželio 2 dieną dar vyks analogiškas turnyras Klaipėdoje bei birželio 16–20 dienomis dar didesnis turnyras – „Baltijos taurė“ Palangoje. Čia aktyviai dalyvauti planuoja ir Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai. Varžybų niekada nebūna per daug. Tai viena iš priemonių ne tik bendrauti, bet ir kelti sportinį meistriškumą.

Baigiant norisi padėkoti visiems, prisidėjusiems prie renginio vedimo. Tai visų pirma Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bendruomenei, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai, informaciniams rėmėjams, ugdytinių mamytėms Alvydai Antužienei bei Rimai Dadūraitei, aktyviai talkinusioms sprendžiant problemas, o ypač Dianai ir Arvydui Žiūroms, parengusiems visiems varžybų dalyviams saldžias vaišes. Ačiū visiems prisidėjusiems.

 

Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,