Mano Gargždai



Drevernoje prasidėjo buriavimo varžybų sezonas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Savaitgalį Drevernos uostelyje vykusias buriavimo varžybas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurei laimėti lydėjo permainingas oras ir nesikeičianti gera nuotaika, kurią pakurstė ir Drevernos uosto vasaros sezono atidarymo šventė. „Optimist“ ir „Laser“ jachtos uostelį puošė dvi dienas, varžybose dalyvavo 19 vaikų iš Klaipėdos, Klaipėdos rajono ir Plungės.

 

„Aš matau daug uosto direkcijos emblemų ant jaunų krūtinių ir turiu daug vilčių, kad jaunoji karta ateis į Klaipėdos uostą ir liks uostamiestyje gyventi ir dirbti“, – apdovanojimų ceremonijos metu sakė KVJUD generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos buriavimo mokyklos „Žiemys“ vaikų startus stebėjo gausi tėvų palaikymo komanda ir poilsiautojai, atvykę į Drevernos uosto šventę. Iš visos Lietuvos atvykę žmonės neslėpė nuostabos, kaip tokie nedideli vaikai nebijo plaukti į Kuršių marias, matydami artėjančius lietaus ir vėjo debesis. Apie vaikų baimes paklausti tėvai, neslėpė, jog tokių ir didesnių varžybų metu būna visko, ašarų taip pat, bet svarbiausia, kad buriuojantys vaikai išmoksta įveikti ne tik gamtos stichijas, bet ir save.

„Ši sporto šaka mūsų vaikiną privertė susiimti, gyvenime atsirado daugiau savarankiškumo, kurio šio amžiaus berniukams trūksta, taip pat ir atsakomybės. Juk jie turi išmokti skaičiuoti laiką, treneriai reikalauja tvarkos, disciplinos, tam reikia ne tik fizinio, bet ir psichologinio pasiruošimo. Ir visą tai vaikas po truputį įgyja“, – mintimis apie šį sportą dalinosi Vilma Petrošienė, vieno iš buriuojančių vaikų mama.

Sekmadienį, pasibaigus varžyboms, vaikai džiaugėsi vasariškais orais ir maudynėmis jau įšilusiame Kuršių marių vandenyje. Į vandenį pagal nerašytas buriuotojų tradicijas buvo įmesti varžybų nugalėtojai, paskui juos į vandenį sukrito ir kiti buriuotojai.

Varžybų nugalėtojai: „Laser 4,7“ jachtų klasėje: I vieta – Nojus Bestauskas (Klaipėdos r., treneris A. Patašius), II vieta – Paulius Petrošius (Klaipėda, treneris A. Patašius), III vieta – Benas Klioštoraitis (Klaipėda, treneris A. Patašius).

„Optimist“ A grupėje I vieta – Vilius Vasiulis (Klaipėda, treneris M. Nagdasovas), II vieta – Rapolas Norvaišas (Plungė, treneris Jonas Petronis ), III vieta – Jokūbas Butavičius (Klaipėda, treneris R. Urbonavičius).

„Optimist“ B grupėje I vieta – Domas Gudauskas (Plungė, treneris J. Petronis ), II vieta – Benas Bestauskas (Klaipėdos r., treneris M. Nagdasovas), III vieta – Vilius Pocius (Plungė).

KVJUD apdovanojo „Optimist“ jachtų klasėje B grupėje greičiausiai iš mergaičių distanciją įveikusią Luknę Stankevičiūtę ir jauniausią dalyvį Bartą Kupliauską (7 m.)

2018 birželio 9 d. VšĮ Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla Drevernoje surengs „Klaipėda Jazz Dancer 2018“ regatą, birželio 10 d. – Klaipėdos rajono mero taurės varžybas.

 

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 399 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,