Mano Gargždai



Gargždams dovanojo šuniuką (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Skulptūros atidengimo akimirka. Simos Ulvikienės nuotr. Skulptūros atidengimo akimirka. Simos Ulvikienės nuotr.

Prieš 5 metus, Gargždams minint 760-ąjį gimtadienį, UAB „Mars Lietuva“ miestui dovanojo bronzinę katino skulptūrą, kurią įrengė Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje. 765-ojo gimtadienio proga bendrovė miestiečių pamėgtam Gargždukui dovanojo ir draugą – bronzinį šuniuką.

 

Šuniuko skulptūra iškilmingai atidengta šį vakarą, taip, simboliškai, pradėti jubiliejinio 765-ojo Gargždų miesto gimtadienio renginiai.

„UAB „Mars Lietuva“ šalia besirąžančio Gargžduko įkurdino visuomet atsidavusį ir pasisveikinimo leteną žmogui ištiesusį draugą – šuniuką. Draugiškas ir šiltas, toks, koks yra ir mūsų miestas Gargždai“, – prieš atidengiant skulptūrą kalbėjo renginio vedėja, Gargždų kultūros centro projektų vadovė Vaida Skuodienė.

UAB „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė, pristatydama skulptūrą, išreiškė norą, kad Gargždai taptų draugiškiausiu Lietuvoje gyvūnams miestu: „Gyvūnai mūsų gyvenimą daro gražesniu, taigi, pasistenkime ir mes, kad jie šiame mieste jaustųsi puikiai. Ši skulptūra – dar vienas simbolis to gražaus bendradarbiavimo su augintiniais – turime kačiuką, dabar turėsime ir šuniuką. Tikiuosi, kad tai bus dar vienas labai gražus traukos objektas.“

Sveikindamas gausiai susirinkusiuosius, Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas pasinaudojo proga pakviesti gargždiškius ir miesto svečius dalyvauti startavusiuose ir keturias dienas truksiančiuose jubiliejaus šventės renginiuose bei dėkojo UAB „Mars Lietuva“ už finansinę paramą šventei.

„Prieš kelis metus atidengėme Gargžduką, kurį pamėgo miesto gyventojai – mačiau, kaip jis žiemą aprengiamas šalikėliais, kepurėmis. Manau, kad šis kačiuko draugas greitai turės savo vardą ir bus lygiai taip pat mylimas. Belieka padėkoti už gražios tradicijos tęsimą „Mars Lietuva“ vadovybei, skulptoriams, – Jūs prisidedate prie miesto gražinimo“, – kalbėjo Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis.

Daugybę simbolių savyje talpinančią jubiliejinę UAB „Mars Lietuva“ dovaną miestui atidengė V. Dačkauskas, S. Bakšinskis, A. Žemaitienė bei skulptorius Sergėjus Plotnikovas. Skulptūrą pašventino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas.

Bronzinę 60 cm šuns skulptūrą, kaip ir katino, miestui kūrė klaipėdiečiai – architektas Saulius Druskis ir skulptorius Sergėjus Plotnikovas.

„Norėjosi, kad šuniukas būtų paprastas, nuotaikingas, pasitiktų praeivį. Gargždai man yra brangus miestas, kadangi esu čia gimęs ir augęs. Labai malonu padaryti kažką gero šiam miestui“, – kalbėjo skulptorius S. Plotnikovas.

„Kad ir kaip pavadintume šį gražų, nuolankų ir mielą šuniuką, svarbiausia, kad jis mūsų širdyse įsigyventų kaip katinėlis Gargždukas, kad sutiktų kiekvieną – gargždiškį ir miesto svečią“, – sakė V. Skuodienė.

Po skulptūros atidengimo ceremonijos gargždiškiai ir miesto svečiai buvo pakviesti į aikštę prie Kultūros centro, kur laikinai įrengtoje scenoje savo pasirodymais džiugino Gargždų kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Minija“ bei Vytautas Šiškauskas.

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 434 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,