Mano Gargždai



Jubiliejinio Gargždų gimtadienio metu jaunimui linksmybių netrūko (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždiškius šokdino DJ Radistai. S. Ulvikienės nuotr. Gargždiškius šokdino DJ Radistai. S. Ulvikienės nuotr.

Nors jubiliejinis, 765-asis Gargždų miesto gimtadienis jau baigėsi, šventės atgarsiai netils dar ilgai. Vasara šiemet prasidėjo Gargžduose – keturios šventės dienos dovanojo įvairių veiklų, paliko neišdildomų įspūdžių. Penktadienį, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, miesto šventė persikėlė į jaunimo vasaros estradą, kur visą dieną linksminosi vaikai ir jaunimas.

 

Sukosi šokių sūkuryje

Penktadienį nuo ankstyvo ryto rajono vaikai rinkosi į vasaros estradą, kur dalyvavo tradicinėje akcijoje „Taikos glėbys“. Šiemet ši akcija subūrė 300 mažųjų.

Po akcijos savo pasirodymais susirinkusius džiugino Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos dainos studija „Bangelės“, Gargždų „Yamaha“ muzikos mokyklos klasės vaikučiai, šokių studijos „Tina dance“ mažieji. Net dvi valandas su vaikais siautė Linksmojo lagamino komanda.

Vaikų taip pat laukė gausybė kitų atrakcijų – muilo burbulai, piešimas kreidutėmis, veidukų tapymas, smagios užduotėlės.

„Esame labai patenkinti ir laimingi. Vaikai visą laiką buvo užimti. Džiaugiamės, kad gausiai mažieji rinkosi ir su savo auklėtojomis, ir su tėveliais. Jautėsi, kad vaikai švenčia. Netrūko juoko, šurmulio ir šiltų emocijų“, – įspūdžiais dalinosi Gargždų atviro jaunimo centro direktorė Inesa Gaudutytė.

Per pietus į jaunimui skirtą erdvę susirinko rajono šokėjai – valandą vyko asociacijos „Gargždė“ vadovės Giedrės Malūnavičienės organizuota masinio šėlsmo šokio ritmu akcija, kurios metu atlikti bendri šokiai pagal žinomas dainas.

Aikštėje šokių žingsnelius demonstravo Gargždų „Minijos“ progimnazijos 3d (mok. Rasa Marcinkevičienė), 3e (mok. Vida Ratkuvienė) ir 4e (mok. Birutė Šutinienė) klasių moksleiviai, Gargždų „Minijos“ progimnazijos šokių grupė „Minijos vaikai“ (mok. Asta Lukauskienė), Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos šokių grupė „Skraja“ (mok. Vaida Zacharevičienė), Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos šokių grupė „Eiva“ (mok. Viktorija Motienė), Drevernos kultūros centro šokių grupė „Drevik“ (mok. Viktorija Motienė), Vėžaičių kultūros centro šokių kolektyvas „Karuselė“ (mok. Ingrida Sutkienė), Gargždų muzikos mokyklos šokių grupė „Sūkurėlio ritmai“ (mokytojai Giedrė Malūnavičienė, Aurelija Urbaitienė, Dovydas Veiverys).

 

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos dainos studijos „Bangelės“ moksleiviai džiaugėsi galėdami nuo ankstyvo ryto prasmingai ir linksmai švęsti Gargždų miesto gimtadienį. Vasaros atostogos prasidėjo su trenksmu, sudalyvavę akcijoje „Taikos glėbys“, skambiomis dainomis mažus ir didelius sveikino su Tarptautine vaikų gynimo diena. Rasos Linkienės nuotr.

 

Viliojo edukacinės erdvės

Šventės metu jaunimas galėjo apsilankyti Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro įkurtose edukacinėse erdvėse. Turizmo būrelio vadovas Ernestas Bukauskas siūlė išmėginti jėgas einant lynu, muzikos studijos vadovas Artūras Petruoka suteikė galimybę pagroti būgnais. Su stendinio modeliavimo subtilybėmis norinčiuosius supažindino Pranas Sungaila.

Buvo galima pasigaminti vėjo malūnėlių su dailės, dizaino ir dekoravimo karoliukais studijų mokytojomis – Adolfina Litviniene, Rasa Buivydiene bei Renata Lengviniene. Dekoravimo studijos „Dygsnis“ vadovė Jūratė Kuprienė kvietė visus pamėginti pasigaminti žiedelį iš sagučių ir apyrankes.

Gargždų atviras jaunimo centras organizavo linksmas estafetes: petankę, estafetę reakcijai su lazdomis, taip pat pristatė „Eurodesk“ jaunimo informavimo ir konsultavimo paslaugas Gargžduose. Kvietė visus įsitraukti.

Edukacinius užsiėmimus vedė Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras, Krašto apsaugos savanoriai, vaikų žaidimų centras „Kūlverstukų šalis“, Gargždų socialinių paslaugų centras.

 

Vaikų laukė įvairios pramogos. S. Ulvikienės nuotr.

 

Didelis dėmesys – parkūro varžyboms

Į šventinių renginių programą penktadienį įtrauktos buvo ir „West Coast Summer War“ breiko varžybos, kurias organizavo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro breiko studijos mokytoja Enrika Stropienė kartu su Mantvydu Vaitkevičiumi. Varžybose dalyvavo 90 įvairaus amžiaus jaunuolių iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Gargždų, kurie varžėsi 4-iose amžiaus grupėse (4–9 m., 9–12 m., 12–16 m., 16+m.). Varžybose teisėjavo Sane One (Invisible soul), Gabus, Grizi (Team Banzai). Didžėjavo DJ Funky Elegant iš Rygos.

2018-ųjų metų vasaros sezoną Lietuvos parkūro entuziastai atidarė Gargžduose – pirmą kartą Klaipėdos rajono istorijoje vykusiose parkūro varžybose „Gargždai City Open 2018“. Po atviru dangumi varžėsi dalyviai iš Klaipėdos, Alytaus, Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Kėdainių ir Kauno.

Vieno varžybų iniciatorių ir organizatorių – Tomo Pranio – teigimu, renginys sulaukė didelio vietos bendruomenės palaikymo – organizuojant parkūro varžybas jėgas suvienijo VšĮ Gargždų vaikų ir jaunimo edukacinis centras, sporto klubas „Sportmanas“, Gargždų atviras jaunimo centras, vietos verslo, LR kariuomenės atstovai. Būtent karinės technikos panaudojimas triukų atlikimui tapo išskirtiniu šventės akcentu. Tai – pirmas kartas parkūro varžybų istorijoje.

Laisvo stiliaus (freestyle) rungtyje išskirtinius triukus ir fizinį pasirengimą pademonstravo ir varžybų nugalėtoju tapo Titas Valionis iš Kėdainių. Antras liko Mantas Gorodeckis (Šiauliai), trečias – Dovydas Česnuitis (Alytus). Ketvirta vieta atiteko Šarūnui Pupeliui iš Panevėžio, penkta – Matui Misiūnui iš Vilniaus.

Prizinis fondas: 6 vieta – 25 Eur, 5 vieta – 50 Eur, 4 vieta – 75 Eur, 3 vieta – 100 Eur, 2 vieta – 125 Eur, 1 vieta – 150 Eur. Penkių pirmųjų vietų nugalėtojai dar apdovanoti medaliais ir taurėmis.

 

 

Mažieji linksminosi vasaros estradoje. S. Ulvikienės nuotr.

 

Jaunimas sceną šturmavo talentais

Vakarėjant visus į nuostabų pasirodymą pakvietė VšĮ „Pamario žirgai“, kurie pristatė įspūdingus 3-jų amžiaus grupių pasirodymus ant žirgo.

Po šio pasirodymo prasidėjo Klaipėdos rajono jaunimo talentų konkursas „Talentų šturmas“. Konkurse dalyvauti planavo daugiau nei 20 jaunųjų talentų, bet pasirodė tik 19. Vertinimo komisija, kurią sudarė aktorė, atlikėja Eglė Jackaitė, grupės „Studija“ vokalistė, Lietuvos balso dalyvė, džiazo virtuozė Edita Bodrovaitė, studijos „Grock“ vadovas Linas Švirinas ir studijos „Tavo šokis“ treneris Nerijus Ruzveltas atsakingai rinko nugalėtojus. Jiems talkino iš žiūrovų išrinktas 5-asis narys, kuriam teko paskelbti publikos simpatijos nominacijos laimėtoją.

Komisijos sprendimu, I vieta atiteko nuostabaus balso savininkui, tarptautinių ir respublikinių konkursų prizinių vietų laimėtojui Pauliui Rimeikiui. Jis pelnė ir publikos simpatijos nominaciją. Atlikėjas buvo palydimas gausiais aplodismentais. I vietos nugalėtojui atiteko 300 Eur vertės piniginis prizas, kurį įsteigė Klaipėdos rajono savivaldybė.

II vietą iškovojo „Rolina“ (vadovė Irina Berankinė) šokėjai Jogailė Jasevičiūtė ir Mykolas Rimkus, III vieta skirta Romenai Lengvinaitei ir Einarui Petniūnui – akordeonistų duetui.

Konkurso komisija skyrė 4 papildomus specialiuosius diplomus šiems dalyviams: Sigitai Sadauskaitei (dailės studijos ir dizaino studijos ugdytinei), Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrui, Gargždų muzikos mokyklos dainos studijai „Svirplys“, grupei „The Link“.

 

Jaunimas linksminosi DJ Radistų koncerte. S. Ulvikienės nuotr.

 

Šventė – pavykusi

Kol komisija vertino konkurso dalyvius, svečio teisėmis pasirodė studijos „Grock“ grupė iš Klaipėdos – „Barzdoti vyrai“. Jaunųjų atlikėjų pasirodymas nepaliko abejingų. Jie apšildė publiką DJ Radistų pasirodymui.

„Ilgai lauktas DJ Radistų pasirodymas praėjo nepakartojamai. Linksminosi tiek jaunimas, tiek ir suaugusieji, kurie lygiai taip pat šoko kartu pagal populiariausius hitus. Penktadienį uždarėme triukšmingai ir išdidžiai galime sakyti, kad vasarą Gargžduose pasitikome su pačiomis geriausiomis emocijomis“, – renginiu džiaugėsi I. Gaudutytė.

Paklausta, kaip praėjo šventė, Gargždų atviro jaunimo centro direktorė teigė, kad puikiai: „Džiaugiamės bendru komandiniu darbu su Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centru ir VšĮ Gargždų vaikų ir jaunimo edukaciniu centru. Buvome viską kruopščiai ir atsakingai sustygavę, todėl šventėje nekilo jokių nesklandumų. Žinoma, džiaugiamės, kad oras buvo palankus ir pavyko planą įgyvendinti 100 proc.“

I. Gaudutytė teigė apie praėjusius renginius girdėjusi tik pačius gražiausius atsiliepimus, daugybę nuoširdžių padėkų: „Mes, organizatoriai, esame labai laimingi, kad tokia intensyvi diena praėjo sklandžiai, kad visose dienos dalyse buvo dalyvių ir žiūrovų, nors penktadienis – darbo diena. Džiaugiamės ir jaukia sukurta parko atmosfera, ir edukacinėmis veiklomis, kur kiekvienas rado ką nuveikti. Mums didžiausiais įvertinimas – laimingų žmonių veidai.“

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,