Mano Gargždai



Gargždų stendinio modeliavimo atstovai dalyvavo festivalyje „Babaryba 2018“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Birželio 8–10 dienomis Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro (GVJLC) stendinio būrelio nariai viešėjo Varšuvos modeliuotojų festivalyje „Babaryba 2018“.

 

Modelių skaičiumi šis festivalis buvo, ko gero, didžiausias, kokiame esame buvę. Tiesa, jame varžosi ir kartoninius, ir plastikinius modelius darantys modeliuotojai. Mus labiau dominančių kartoninių modelių konkursinėje programoje išstatyta virš 380, plastikinių – virš 1 200. Ir dar vienas įdomus niuansas: jaunimas nuo 14 metų čia varžosi kartu su suaugusiais. Atrodo, kad šiuo atveju šansų laimėti mažoka, bet...

Kaip ir visada, kelionių į konkursus metu ką nors apžiūrime. Šįkart nuvažiavome prie 1545 metais pastatyto LDK, Lenkijos karūnos Karalystės ir Prūsijos Kunigaikštysčių sienų susikirtimo stulpo. Taip pat pasivaikščiojome po Varšuvos senamiestį. Jis nėra įspūdingas, bet ir suprantama: II Pasaulinio karo pabaigoje Varšuva buvo sulyginta su žeme.

Pačiame festivalyje tvyrojo karšta (iki 34 laipsnių) bet draugiška atmosfera. Tikimės, kad ir kitais metais čia atvažiuosime. Na, o dabar – mūsiškių pasiekimai.

Vaikų amžiaus grupėje diplomais už eksponuojamus modelius apdovanoti Deividas Barauskas, kuris dar laimėjo nominaciją aviacinių modelių kategorijoje (kosminis naikintuvas „Arsen-7“). Tokiu pat diplomu apdovanota Daniela Zaveckaitė. Ji taip pat laimėjo neklasifikuotų modelių kategorijos nominaciją su Karlštejno pilimi. Padėkomis už eksponuotus modelius apdovanoti Gabija Bagočiūtė ir Ugnius Adomaitis. Vakaris Rudys, be diplomo už visus eksponuotus modelius, laimėjo sausumos technikos kategorijos nominaciją su tanku Pz. Kpfw VI „Tiger“.

Kartu su suaugusiais varžėsi keli mūsų jaunimo amžiaus grupės ugdytiniai. Paulius Prišmontas laimėjo civilinės sausumos technikos nominaciją su priešgaisriniu automobiliu FSC A16B „Žuk“. Ignas Sungaila laimėjo nominacijas karinės ratinės technikos (šarvuotis Kfz.13 „Adler“) ir aviacijos iki 1925 m. (mokomasis lėktuvas „Rumpler C.I“) kategorijose.

Vaiva Venckauskaitė jau dalyvavo suaugusiųjų modeliuotojų amžiaus grupėje, bet jai tai nė kiek nepakenkė – du modeliai, dvi laimėtos nominacijos (figūrėlių kategorijoje – lietuvių-lenkų husaras ir architektūros kategorijoje – Bolkovo pilis). Vieną nominaciją – povandeninių laivų kategorijoje su „U-VIIc/44“ laimėjau ir Pranas Sungaila. Taip pat vežėmės buvusio „moksleiviečio“ Vilmanto Norkaus modelius. Keturi modeliai – trys laimėtos nominacijos: civilinės antžeminės technikos (lenktyninis sunkvežimis „MAN TGX“), laivų (Italų korvetė „Cicogna“) ir burlaivių (HMS „Badger“) kategorijose.

Evaldas Venckauskas apdovanotas kartoninių architektūros modelių „Grand Prix“ už Lipnicės pilį, kurią, kaip ir keletą kitų jo modelių nusivežėme.

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, laimėtos „Tarptautinių projektų rėmimo programoje“.

 

Nuotraukas iš konkurso galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 440 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,