Mano Gargždai



„Minijos“ sportininkai debiutavo Lietuvos jaunučių paplūdimio tinklinio čempionate

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Žukauskienės nuotr. J. Žukauskienės nuotr.

Birželio 20 dieną, kai visoje Lietuvoje mamos ir tėčiai pynė ąžuolo vainikus Jonams ir Janinoms, Klaipėdos „Kar-Kar“ parko tinklinio aikštelėse, 15 berniukų ir 14 mergaičių komandų iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Raseinių, Palangos, Pagėgių sporto mokyklų ir sporto klubų bei Gargždų „Minijos“ progimnazijos varžėsi dėl 2018 m. Lietuvos jaunučių (iki 14 metų) čempionų titulų.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos komandai atstovavo Lukas Jocius ir Lukas Mardosa. Savo debiutą Lietuvos čempionate abu sportininkai pradėjo pergale prieš Kauno sporto mokyklos auklėtinius. Kitose varžybose susitiko su Domo Abromavičiaus ir Nikitos Telnovo („Auksma 1“) komanda. Pergale 2:1 džiaugėsi Vilniaus atstovai. Pralaimėjimas įpareigojo labiau susikaupti.

Tam, kad patektų į stipriausių komandų ketvertą, „minijiečiai“ kovojo ir nugalėjo: Osvaldo Mikulevič ir Dovydo Skrebio 2:0 („Auksma 4“); Martyno Orvydo ir Kazimiero Zabulio 2:1 („Tauras 3“); Roko Dzeventausko ir Martyno Versecko 2:0 („Tauras 2“) poras.

Pusfinalyje L. Jociui ir L. Mardosai teko susitikti su aikštelės šeimininkų komanda. Stiprus sirgalių palaikymas, „savos sienos“ Deividui Gerasimovui ir Povilui Varpiotui („KTA 1“) lėmė pergalę prieš „Minijos“ progimnazijos auklėtinius rezultatu 2:1 (9:11; 12:10; 11:9).

Bronziniame berniukų finale, įnirtingai kovojo ir rezultatu 2:1 pergalę išplėšė Vilniaus „Auksmos 1“ komanda. Gargždų „Minijos“ progimnazijos berniukai liko IV vietoje.

Šviečiant saulei ir pučiant vasariškam vėjui baigėsi diena, kupina emocionalių, dramatiškų ir kai kur visai ne vaikiškų kovų. Paaiškėjo naujieji Lietuvos jaunučių paplūdimio tinklinio čempionai:

I vieta – Dominykas Kaulius ir Jokūbas Lošys (Vilniaus SM „Tauras“, treneris K. Galdikas);

II vieta – Deivid Gerasimovič ir Povilas Verpiotas (KTA, treneriai P. Nes, I. Nes);

III vieta – Domas Abromavičius ir Nikita Telnov („Auksma“, treneris A. Bekiš).

Mergaičių grupėje niekas neprilygo Kauno Sporto mokyklos „Startas“ komandoms. Jos iškovojo visas prizines vietas:

I vieta – Rugilė Diedonytė ir Milginta Knapkytė („Startas 4“, treneris A. Volobujevas);

II vieta – Vanesa Deltuvaitė ir Emilija Gervytė („Startas 3“, treneris A. Volubujevas);

III vieta – Gabrielė Jatkonytė ir Austėja Žukaitė („Startas 1“, trenerė J. Kontvainienė).

„L. Jociui ir L. Mardosai noriu palinkėti, kad šis Lietuvos jaunučių čempionatas būtų startas į tinklinio pasaulį. Linkiu augti, tobulėti, žaisti ir mylėti tinklinį. Debiutas – puikus. Ateityje jūsų laukia daug gražių pergalių“, – linkėjo Gargždų „Minijos“ progimnazijos kūno kultūros mokytoja Jolanta Žukauskienė.

 

Akimirkos iš čempionato – J. Žukauskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,