Mano Gargždai



Ugniagesiams ilgasis savaitgalis buvo darbingas: rajone malšinti trys gaisrai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Ilgąjį savaitgalį ugniagesiai skubėjo malšinti tris Klaipėdos rajone kilusius gaisrus.

 

Šeštadienio rytą, apie 8.23 val., buvo gautas pranešimas, kad Gargžduose, J. Basanavičiaus gatvėje dega garažas.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, pro metalines duris sklido dūmai. Paaiškėjo, kad viduje yra automobilis „Toyota Avensis“, žoliapjovė ir kiti buitiniai reikmenys. Gaisro metu apdegė iš vidaus pusės medinėmis lentelėmis apkaltos garažo durys, aprūko automobilis.

Vakar ugniagesiai po vidurdienio, apie 12.28 val., skubėjo į Priekulės seniūnijoje esantį Šernų girininkijos 139 kvartalą. Gautas iškvietimas, jog čia liepsnoja atvira teritorija.

Atvykusios ugniagesių pajėgos iki gaisravietės ėjo pėsčiomis, kadangi nebuvo galimybės privažiuoti. Aptikti du gaisro židiniai.

Degė miško paklotė 0,5 ha plote. Dėl gūsingo vėjo ir sausos durpingos žemės ugnis plito ir pasiekė medžius. Išsiųstos papildomos pajėgos. Informacija perduota Kretingos urėdijos vyr. miškininkui. Gaisro metu išdegė 1 ha miško paklotės, apdegė jaunuolynas. Liepsnas padėjo malšinti ir girininkijos darbuotojai, kurie ir liko įvykio vietoje budėti.

Vakar, apie 16 val., taip pat liepsnojo Kretingalės seniūnijoje, Plikių miestelyje, privačiame namų valdos žemės sklype esantis ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna.

Apie 16.25 val. su KOAA (kvėpavimo organų apsaugos aparatais) darbą pradėjo dvi grandys, nutiesta magistralinė linija nuo autocisternos (80 m). Gaisro metu nudegė ūkinio pastato stogas, sudegė malkinė ir ten buvusios malkos. Apdegė ūkiniame pastate buvę seni baldai ir namų apyvokos daiktai.

Taip pat apdegė prie ūkinio pastato stovėjusio, po eismo įvykio neeksploatuojamo, automobilio „Audi A3“ variklio skyrius bei dangtis, degios dalys. Išsaugotas, stovintis 5 m atstumu nuo ūkinio pastato, gyvenamas namas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 290 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,