Mano Gargždai



Daugės miškuose dirbančių darbuotojų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

VĮ Valstybinių miškų urėdijai peržiūrint visų regioniniuose padaliniuose dirbančių specialistų etatų pasiskirstymą ir atliekamas funkcijas, daugės miškuose dirbančių darbuotojų: steigiamos naujos gamtotvarkos, darbuotojų saugos ir aplinkosaugos specialistų pareigybės, pertvarkyti miškininkystės etatai, auga medienos meistrų poreikis.

 

Aplinkos ministerija, Valstybinių miškų urėdijos akcininkė, valstybės įmonei buvo iškėlusi tikslą – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą. Atlikus išsamią dirbančių specialistų pareigybių ir funkcijų analizę, buvo laipsniškai centralizuojama daugelis funkcijų, todėl darbuotojų poreikis administravimo srityje mažėja, o poreikis aplinkosaugos, miškininkystės ir miško ruošos srityse – didėja. Etatų ir funkcijų perskirstymas buvo išsamiai aptartas ir derintas su Valstybinių miškų urėdijoje veikiančių profesinių sąjungų jungtine atstovybe.

„Konsultacijos dėl regioninių padalinių struktūros, etatų ir pareigybių buvo konstruktyvios ir dalykiškos. Jungtinė atstovybė koordinavo informaciją tarp Valstybinių miškų urėdijos administracijos ir profesinių sąjungų, aiškinosi rūpimus klausimus ir padėjo suprasti regioniniuose padaliniuose planuojamus pokyčius. Ir įmonė, ir jungtinė atstovybė siekė visas šalis tenkinančių sprendimų bei išsaugoti kuo daugiau darbo vietų regioniniuose padaliniuose“, – sakė profesinių sąjungų jungtinės atstovybės vadovė Inga Ruginienė.

Šiuo metu Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose dirba 1 598 darbuotojai. Numatoma, kad 2019 m. sausio mėn. 1 d. regioniniuose padaliniuose bus iš viso 1 624 specialistų ir vadovų etatai, dirbs ne mažiau kaip 1 604 darbuotojai.

Nuo 2019 m. visuose 26-iuose Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose bus įkurti nauji gamtotvarkos specialistų etatai, dirbs ir dedikuoti darbuotojų saugos ir aplinkosaugos specialistai. Iki šiol buvęs miško išteklių ir auginimo specialisto etatas išskirtas į 2 atskirus: miško išteklių specialisto ir miško auginimo. Palaipsniui centralizuojant medienos ruošos funkcijas persiskirsto eigulių ir medienos meistrų funkcijos. Įmonei iš viso reikia 237 medienos meistrų, šiuo metu jų yra 73.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,