Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijoje – netradicinio ugdymo diena (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Rugsėjo 14-ą dieną „Minijos“ progimnazijoje vyko „Neformalaus švietimo veiklų mugė“. Artėjant rugsėjui, tėveliai ima mąstyti, ką jų vaikai veiks po pamokų, svarsto, kokia veikla būtų patraukli ir prasminga jų atžalai. Deja, patys mokinukai ne visada žino, kas juos domina.

 

Tad rugsėjo 14-ąją „Minijos“ progimnazija ir skyrė supažindinti 5–8-ųjų klasių mokinius su neformalaus švietimo veiklomis Gargždų kultūros centre, muzikos mokykloje, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre ir pačioje gimnazijoje. Mugėje taip pat savo veiklą pristatė ir „Šaulių sąjunga“, bei Gargždų jaunųjų kuršių 302-oji kuopa. „Minijiečiai“ lankėsi šokių klubo „Rolina“ studijoje, „Gargždų pramogose“. Vyresnieji vyko į Judrėnuose įsikūrusią skraidymo mokyklą ir Priekulėje esantį žirgyną.

Taigi penktadienį, linksmai šurmuliuodami, vaikai nuo pat ryto būreliais rinkosi prie nurodyto kabineto, sporto salės, aikštyno, kur vyko supažindinimas su skirtingomis veiklomis. Moksleiviai ne tik išgirdo, ko išmokstama užsiėmimų metu, bet ir sužinojo apie naudingus įgūdžius, ugdomus lankytinose įstaigose, kurie praverčia kasdieniame gyvenime.

Žinome, kad smagu ne tik klausytis, bet ir išbandyti tai, apie ką pasakojama. Tad pakviesti išradingų vadovų, vieni džiugiai, kiti nedrąsiai mokėsi šokio žingsnelių, išbandė savo jėgas scenoje, varydami kamuolį įveikė kliūčių ruožą, smalsiai apžiūrėjo kareivių amuniciją. Ypač daug emocijų ir naujų potyrių vaikai išgyveno išbandę unikalią tapymo ant vandens (ebru) technologiją. Tą dieną progimnazijos mokiniai daugiau sužinojo ir apie tarptautinius projektus „Excanges for all“ , „Water is life“ ir „Be the change...“, kuriuose dalyvauja jų bendramoksliai.

Ne vienas savo amato meistras vaikams akcentavo, kad reikia ir valios, ir kantrybės, ypač jei sieki išskirtinių rezultatų. Šeštokai tai patyrė savo kailiu, išbandę mankštą, kurią kasdien prieš treniruotę atlieka sportinių šokių kolektyvo „Rolina“ Lietuvos čempionai. Ne vienam paplušėjus teko prakaitą nubraukti, bet pradžiugino čempionų šokis, skirtas būtent jiems.

VšĮ „Gargždų futbolas“ treneriai pabrėžė, kad nebūtina rinktis vien futbolo treniruotes Gargžduose, daug svarbiau išbandyti bet kurią siūlomą naują veiklą, kad laisvas po pamokų laikas būtų praleistas prasmingai ir įdomiai.

Labai smagu buvo stebėti, kaip dalis mokinių, vos pasibaigus veiklų pristatymui, čiupo telefonus ir klausė tėvų, ar galėtų lankyti vieną ar kitą užsiėmimą. Kiti apgailestavo, kad nebelieka laisvo laiko, nors dar taip norėtų lankyti ir teatro studiją ir daug kitų viliojančių būrelių. Lieka viltis, kad gal kitais metais išbandys kažką naujo.

Taigi netradicinio ugdymo diena tikrai gali būti ir smagi, ir naudinga, nes ji plečia mokinių akiratį ir galimybes pasirinkti mėgiamą veiklą. Juk labai svarbu padėti mokiniams susieti tai, ką jie mokosi mokykloje, su tuo, kuo jie domisi po pamokų. Galbūt tai galėtų tapti jų asmeninės ar akademinės sėkmės pagrindu.

Dėkojame visiems, kurie pristatė savo veiklas progimnazijoje, ir tiems, kurie svetingai priėmė savo įstaigose.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 385 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,