Mano Gargždai



Savivaldybės premijos – trims Metų mokytojams

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Margaritos Norvilės nuotr. Asociatyvi Margaritos Norvilės nuotr.

Spalio 5 dieną bus minima Tarptautinė mokytojų diena. Rajone jau tapo tradicija tądien pagerbti labiausiai nusipelniusius pedagogus bei skirti Metų mokytojo vardo premijas. Šiemet premijas ketinama įteikti Priekulės muzikos mokyklos akordeono specialybės mokytojai metodininkei Irenai Koncevičienei, Gargždų „Minijos“ progimnazijos informacinių technologijų mokytojai metodininkei Ramintai Birgėlienei bei Dovilų pagrindinės mokyklos specialiajai pedagogei metodininkei Svajai Venckienei.

 

Metų mokytojo vardo premiją skiria Savivaldybės taryba, tad, ar apdovanojimai bus skirti minėtiems kandidatams, bus svarstoma penktadienį vyksiančiame Tarybos posėdyje. Vienos premijos dydis – 500 eurų.

Premijos teikimo komisijai, iš 7 rajono švietimo įstaigų buvo pateikta 10 kandidatų. Komisijos nariai, atsižvelgdami į pateiktas rekomendacijas, išrinko tris, kaip ir numato Metų mokytojo vardo premijos skyrimo nuostatai.

Priekulės muzikos mokyklos akordeono specialybės mokytoja metodininkė I. Koncevičienė yra sukaupusi 45 metų pedagoginio darbo stažą. Pedagogė pasižymi profesionaliu darbu, kūrybiškumu, nuoširdumu, gerbiama mokinių ir jų tėvų, gerai išmano pamokos planavimą. Be to, pedagogė puikiai paruošia mokinius, kurie pelno aukštus apdovanojimus Žemaitijos ir Klaipėdos krašto respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose Lietuvoje ir kitose užsienio šalyse.

Atsakinga ir pareiginga, gerbiama kolegų ir mylima mokinių, Dovilų pagrindinės mokyklos specialioji pedagogė metodininkė Svaja Venckienė, geba sėkmingai valdyti klasę, motyvuoti mokinius siekiant pažangos. S. Venckienės pamokos ypač gerai įvertintos mokyklos išorinio vertinimo metu. Mokytoja yra kūrybinga ir reikli, 2017–2018 m. ji ugdė 38 mokinius, iš kurių 12 turi didelių ir labai didelių ugdymosi poreikių, 16 – autizmo spektro sutrikimų. Visi mokiniai padarė pažangą, pedagogė rūpinasi vaikų neformaliuoju švietimu ir užimtumu, dalyvaujama konkursuose, varžybose ir pasiekiami puikūs rezultatai.

Gargždų „Minijos“ progimnazijos informacinių technologijų mokytoja metodininkė R. Birgėlienė – darbšti, pareiginga, kruopšti, atsakinga pedagogė. Jos pedagoginė ir metodinė veikla yra plačiai žinoma ne tik mokykloje, rajone, apskrityje, respublikoje, bet ir Europos mokyklų pedagogų bendruomenėje. R. Birgėlienės mokiniai tapo daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų, olimpiadų prizininkais. Pedagogė aktyviai organizuoja nacionalinius mokymus, konferencijas, už ilgametį nuoširdų ir kūrybingą pedagoginį darbą buvo apdovanota Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštu.

Ankstesniais metais Metų mokytojo vardo premija buvo suteikta Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių mokytojai ekspertei Vandai Majauskienei ir etikos mokytojai Linai Zubauskienei, Gargždų muzikos mokyklos mokytojai ekspertei Nijolei Usevičienei, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos etikos mokytojai metodininkei Ilmai Agajan, Gargždų „Minijos“ progimnazijos geografijos mokytojai ekspertei Angelei Pakamorienei, Dovilų pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojui metodininkui Arūnui Šimkevičiui.

Metų mokytojo vardo premija Klaipėdos rajone teikiama nuo 2016 metų. Tie patys mokytojai į šią paskatą galės pretenduoti ne anksčiau kaip po 3 metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 370 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,