Mano Gargždai



Pirmasis festivalio „Ruduo Gargžduose“ koncertas – su kilniu tikslu ir užburiančia muzika (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Atidarymo koncerte pasirodė belgų gitaristas C. Ruebens ir smuikininkas T. Dešukas. S. Vaičienės nuotr. Atidarymo koncerte pasirodė belgų gitaristas C. Ruebens ir smuikininkas T. Dešukas. S. Vaičienės nuotr.

Spalio mėnuo Gargžduose tampa išskirtiniu tuo, jog tikro scenos meno bei muzikos išsiilgusius žiūrovus bei klausytojus suburia festivalis „Ruduo Gargžduose“. Vakar Gargždų kultūros centre įvyko pirmasis šių metų festivalio renginys, padovanojęs jaukumą žvarbų ir lietingą vakarą.

 

Žavėjo subtiliu humoro jausmu

Antrus metus vykstantis renginių ciklas ketvirtadienį gargždiškius bei rajono svečius pakvietė į atidarymo koncertą. Susirinkusieji turėjo galimybę išgirsti naują, niekur iki šiol neskambėjusią programą „Muy bien, adios!“, kurią atliko belgų gitaristas Chris Ruebens kartu su smuikininku Tadu Dešuku. Melodingas styginių instrumentų skambesys, nuo ispaniško temperamento iki džiazo improvizacijų, bei virtuoziškas muzikantų atlikimas nepaliko abejingų. Šiltą vakarą pagyvino ir tai, jog muzikantas iš Belgijos puikiai kalbėjo lietuviškai, žavėjo subtiliu humoro jausmu.

Dar prieš renginį projekto sumanytoja, Gargždų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Asta Vaičiulienė atskleidė, jog atlikėjai iš užsienio šalių – Belgijos, Airijos, Ispanijos – pasirinkti neatsitiktinai: „Tai šalys, kurių kultūrą kviečiame pažinti šiemet, nes festivalio misija – plėtoti tarpkultūrinį bendradarbiavimą, mažinti atskirtį tarp skirtingų šalių kultūrų, pristatant kuo daugiau įvairesnių menininkų iš skirtingų valstybių“.

Tradicija tampančio festivalio pradžioje, susirinkusiuosius sveikino festivalio vedėjas, žurnalistas „Info TV“ žinių vedėjas gargždiškis Tadas Grabys, pristatęs visus penkis ciklo renginius.

 

Koncertas su kilnia prasme

Atidarymo koncertas įgijo ir kilnią prasmę. Anot renginio organizatorių, jis buvo skirtas šešerių metų mergaitei Justei iš Kretingalės, kuriai pernai dėl diagnozuotos limfoblastinės leukemijos nustatytas neįgalumas. Po renginio, visi neabejingi pinigine auka galėjo prisidėti prie mergaitės šeimos gerovės, aukoti būtiniems medikamentams, tvarsliavai ir visiems kitiems sveikatai reikalingiems daiktams.

Renginio pradžioje sveikinimo kalbas tarė ir Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

„Noriu pasidžiaugti, kad šis renginys sulaukė labai gražių atgarsių. Pasaulinio lygio atlikėjai atvyksta į Gargždus ir tai yra labai malonu. Mes turime labai puikią progą susipažinti ir išgirsti muzikos garsus tokius, kokių galbūt niekur kitur neišgirstume, jei nesutiktume šių žmonių“, – kalbėjo R. Cirtautaitė, džiaugdamasi renginio organizatoriais, kultūros darbuotojais, kurie vis ieško naujų formų ir siekia gyvenimą padaryti kuo įvairesnį ir įdomesnį.

„Noriu padėkoti žiūrovams už tai, kad esate, palaikote. Darome viską tik dėl jūsų. Linkiu gražių renginių“, – lakoniškai susirinkusiems dėkojo ir A. Vaičiulienė.

 

Gargždų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Asta Vaičiulienė atskleidė, jog atlikėjai iš užsienio šalių pasirinkti neatsitiktinai. S. Vaičienės nuotr.

 

Laukia dar keturi renginiai

Visi renginiai, kaip ir praėjusiais metais, organizatorių atrinkti itin kruopščiai, derybos su atlikėjais vykdytos beveik metus. Festivalyje bus ir improvizacijos bei laiko patikrintų, žinomų vardų bei kolektyvų.

Spalio 10 d. (trečiadienį)vyksiantis antrasis renginys – duoklė teatrui. Šiam žanrui šiemet atstovaus Klaipėdos jaunimo teatras su režisieriaus Valentino Masalskio monospektakliu „Kontrabosas“, kuriame vaidina talentingas jaunosios kartos aktorius Donatas Želvys.

Spalio 18 d. (ketvirtadienį) Gargžduose svečiuosis Vilniaus mokytojų namų tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“.

Spalio 24 d. (trečiadienį) į Gargždus atvyks Šiaulių dramos teatras, su kuriuo Kultūros centras bendradarbiauja jau 4 m. Šiauliečiai žiūrovams pristatys premjerą – spektaklį „Rudens istorija“.

Baigiamasis festivalio renginys, vyksiantis spalio 26 d. (penktadienį) – tarptautinis džiazo projektas „Pasaulio garsai“, su Lietuvoje žinomu saksofonininku, kompozitoriumi, daugybės tarptautinių projektų autoriumi, žinomu džiazo muzikos atlikėju Kęstučiu Vaiginiu. Jis kartu su ispanu Voro Garsia ir kitais talentingais džiazo atlikėjais Gargžduose surengs ne tik koncertą, bet ir staigmeną, kuri nežinoma net renginio organizatoriams.

 

 

Organizatoriai prašo į renginius nesivesti vaikų iki 7 metų amžiaus, tam kad nebūtų blaškomi tiek renginio atlikėjai, tiek dalyviai. Renginių bilietų kaina – po 5 Eur.

 

Akimirkos iš renginio – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,