Mano Gargždai



Gribžiniuose – kitokia „Grybų šventė“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Gribžinių bendruomenė paskutinį rugsėjo sekmadienį minėjo Keliaujančiųjų ir vairuotojų dieną. Tuo tikslu buvo surengtas saugaus eismo renginys „Grybų šventė“.

 

Pirmą kartą Gribžinių bendruomenė „Grybų šventę“ surengė 2014 metais, paraginti ilgametės Gribžinių kaimo gyventojos Birutės Girtienės. Ir taip jau ketverius metus iš eilės mūsų kaimas savaip švenčia šią šventę. Po miškus su krepšiais nelakstome, nes grybai pas kiekvieną savoje sodyboje auga. Renkame protingai, tik tiek, kad sau ir svečiams pavaišinti užtektų. Iš to ir kilo mintis, kad mūsų grybų šventė – vaišingumo ir grybų patiekalų ragavimo šventė.

Šiais metais renginį praturtino Pajūrio regioninio parko direkcijos vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis. Jis pristatė dokumentinį filmą „Minija – gyva upė“. Tik 46 minutės filmuotos medžiagos, tačiau į ją sutalpinta visa esmė: nuo mažiausio vabzdžio, pievų gėlytės iki stambiausių žuvų ir žmogaus ūkinės veiklos. Išvydome upės vingius ir jos alsavimą visais keturiais metų laikais ir suvokėme, kiek laiko ir meilės įdėta rengiant šį pažintinį filmą. Užburti gražių Minijos vaizdų ir negirdėtų faktų leidomės į diskusiją apie gamtą, jos kaitą, jai kylančias grėsmes ir pavojus.

Su mažaisiais dalyviais apie saugų eismą keliuose kalbėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė-Matevičienė. Išradingos užduotys leido vaikams atskleisti visą sumanumą ir turimas žinias apie eismo saugumą.

Kaip visada, visus šventės dalyvius pasveikinome su Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena ir palinkėjome, kad vieni kitiems būtume ne tik tolerantiški kelyje, bet ir gerai matomi. Tuo tikslu konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ organizatorius – Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos – dovanojo atšvaitų.

Taip pat dėkojame Klaipėdos rajono policijai už suvenyrinius tušinukus ir vyr. ekologui E. Paplauskiui už kompaktinius diskus su dokumentiniu pažintiniu filmu „Minija – gyva upė“.

Dėkojame visiems dalyviams, nes jūsų dalyvavimas papuošė „Grybų šventę“.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,