Mano Gargždai



Ūkininkams – finansinė parama saugant naminius gyvulius nuo vilkų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Žemės ūkio ir aplinkos ministrai vakar pasirašė ketinimų protokolą Dėl ūkinių gyvūnų apsaugos nuo vilkų prevencinių priemonių taikymo skatinimo, kuriuo įsipareigojo derėtis dėl vilkų daromos žalos prevencinių priemonių ir jų finansavimo.

 

„Pasiektas, sakyčiau, istorinis susitarimas – Lietuvos kaimo plėtros programa numatys paramą ūkininkų prevencinėms priemonėms, skirtoms naminiams gyvuliams nuo vilkų apsaugoti“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Ketinimų protokole numatoma bendrai veikti rengiant priemones, kuriomis siekiama sumažinti vilkų daromą žalą naminiams gyvuliams, bet puoselėjant žmogaus ir vilko, kaip svarbios natūralios miško ekosistemos dalies, darnų sambūvį, užtikrinant šiai saugomai rūšiai palankią apsaugos būklę.

„Sujungdami savo patirtį, kompetenciją, finansinius ir žmogiškuosius išteklius parengsime tinkamiausias priemones, kuriomis sieksime sumažinti vilkų daromą žalą ūkiniams gyvūnams. Nereikia supriešinti žmogaus ir vilko – svarbu padaryti viską, kad tiek žmogus, tiek vilkas sugyventų darniai. Žemės ūkio ministerijos svarstomos kompensacijos prevencinėms apsaugos priemonėms įsigyti galėtų ženkliai prisidėti prie problemos sprendimo“, – teigia žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Viena iš svarbiausių sutartų priemonių – Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos parama žemės ūkio veiklos subjektams, kuriems svarbu įsigyti ir diegti apsaugos priemones nuo vilkų daromos žalos ūkiniams gyvūnams. Šią žalą atlyginti, Kęstučio Navicko žodžiais, yra būtina, tačiau tai neišsprendžia problemos. Atsižvelgiant į vilkų elgseną ir jų veiklos teritorijas, reikia rasti tokias ūkininkavimo formas, kurios būtų palankios ir vilkams, ir avims, ir ūkininkams.

Taip pat vakar aplinkos ministras Kęstutis Navickas savo įsakymu patvirtino ir vilkų sumedžiojimo limitą 2018–2019 metų medžioklės sezonui – kaip ir ankstesniais metais, pagrindinė medžioklės kvota šį sezoną šalyje leis sumedžioti 60 vilkų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 326 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,