Mano Gargždai



Rajono moksleiviai tapo kraujo donorais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Palionienės nuotr. R. Palionienės nuotr.

Spalio 12 dieną Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje paminėta Pasaulinė organų donorystės diena. Ketvirtus metus tradicija tapusioje kraujo donorystės akcijoje „Mes – laukiančiojo pagalbos viltis“, kurią organizavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rasa Palionienė ir etikos mokytoja Ilma Agajan kartu su Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo specialistais, neatlygintinai davė kraujo 33 gimnazijos mokiniai, mokytojai ir Klaipėdos rajono gyventojai.

 

NKC Klaipėdos filialo donorų organizatorius Gintautas Žiuplys džiaugėsi savanorių gausa: Klaipėdos rajone per porą metų dovanojančiųjų kraujo skaičius padvigubėjo, užfiksuotas rekordas – 116 kraujo donorų. Specialistas akcentavo, kad akcijos metu didžiulis dėmesys skiriamas donorui, užtikrinamas saugumas prieš ir po kraujo davimo. NKC vienas iš svarbių tikslų – remti kilnią donorystės misiją ir skatinti žmones duoti kraujo kelis kartus per metus.

Gimnazijos bibliotekininkė Barbora Dotienė jaučia pareigą dalyvauti donorystės akcijoje, nes tik dėl gerų žmonių kadaise paaukoto kraujo šiandien gali džiaugtis gyvenimu. Ji su malonumu ir dėkingumu širdyje dovanojo kraujo 11 kartų. Mokytoja Ilma Agajan donorystei ryžosi pirmą kartą, tikėdama, kad savo pavyzdžiu paskatins ir kitus. Abiturientė Saulė Grigonytė, galvojanti savo ateitį sieti su medicinos studijomis, kraujo donorystei ruošėsi atsakingai, iš anksto domėjosi, kaip tinkamai pasirengti, kad galėtų įgyvendinti keletą metų puoselėtą svajonę tapti donore. Mokinė tądien jautėsi pakiliai, džiaugėsi organizatorių nuoširdumu ir rūpestingumu bei dovanomis, mokytojų supratingumu ir dėmesiu. Mergina teigia, kad tokios akcijos organizavimas gimnazijoje turi įtakos jaunimo pilietiškumo, atsakingo požiūrio į gyvenimą ugdymui, skatina savanorystę.

Kiekvienas duodantis kraujo gali išgelbėti gyvybę, išgelbėk ir tu!

 

Pamiršai, negalėjai būti donoru?

Ne bėda. Nacionalinis kraujo centras kiekvieną mėnesį organizuoja kraujo donorystės akciją.

Norite surengti kraujo donorystės akciją savo darbovietėje ar bendruomenėje? Susisiekite telefonu, nr.: 852392443, 864046994, elektroniniu paštu

Galite apsilankyti NKC Klaipėdoje adresu – Naikupės g. 28, prieš atvykdami paskambinkite telefonu nr.: 846366055.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,